Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Facility Management

HBO Facility Management

Binnen de studie Facility Management zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Facility Management wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Facility Management-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Facility Management

De hbo associate degree Facility Management is gericht op toegepaste bedrijfskunde. Dat betekent dat je je aan de ene kant verdiept in huisvestingsmanagement en services (catering, schoonmaak en procesinrichting). Aan de andere kant word je opgeleid tot manager met vakken als organisatiekunde, leidinggeven, communicatieleer, recht en marketing. Je houdt je bezig met het beheer van gebouwen (ruimtebeheer en inrichting), technisch beheer (onderhoud en veiligheid), servicemanagement (schoonmaakonderhoud en catering) en communicatie (informatietechnologie, pr/voorlichting, representatie en organisatie van evenementen). Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor de bijbehorende bachelorstudie.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 79
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 39.500
Studenten aantal: 162

Associate degree Facility Management opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Facility Management opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Facility Management-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

De Haagse Hogeschool
LOI Hogeschool
Zuyd Hogeschool

Bachelor Facility Management

De hbo bachelorstudie Facility Management is gericht op toegepaste bedrijfskunde. Dat betekent dat je je aan de ene kant verdiept in huisvestingsmanagement en services (catering, schoonmaak en procesinrichting). Aan de andere kant word je opgeleid tot manager met vakken als organisatiekunde, leidinggeven, communicatieleer, recht en marketing. Je houdt je bezig met het beheer van gebouwen (ruimtebeheer en inrichting), technisch beheer (onderhoud en veiligheid), servicemanagement (schoonmaakonderhoud en catering) en communicatie (informatietechnologie, pr/voorlichting, representatie en organisatie van evenementen).

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: slecht
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 959
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 121.000
Studenten aantal: 3895

Bachelor Facility Management opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Facility Management opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Facility Management-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

LOI Hogeschool
Saxion
Hanzehogeschool Groningen
Zuyd Hogeschool
Breda University of Applied Sciences
Hogeschool Rotterdam
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Inholland
De Haagse Hogeschool
Hogeschool NCOI

Hbo-studies binnen Economie en Bedrijf

Binnen de studiesector hbo Economie en Bedrijf, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud