Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Commerciële Economie

Hbo Commerciële Economie

Elk product en elke dienst moet aan de man gebracht worden, dat gaat namelijk niet vanzelf. En dit in de markt zetten van producten of diensten is lang niet altijd even gemakkelijk. Daar komt de commerciële econoom bij helpen. Jij helpt als afgestudeerde van de opleiding hbo Commerciële Economie met het goed vermarkten van zowel producten als diensten. Dit kan binnen de (online) marketing, verkoop of reclamewereld zijn.

Met de opleiding Commerciële Economie kun je een hele hoop kanten op. Zo ben je inzetbaar als product manager tot en met commercieel adviseur. Daarnaast kun je werkzaam zijn bij een heel divers aantal bedrijven of organisaties. Lijkt het jou dus leuk om bedrijven en organisaties te helpen om hun producten en/of diensten goed in de markt te zetten? Kijk dan snel verder naar meer informatie over deze opleiding!

Hbo Commerciële Economie

Ga naar de opleidingen!

Toelatingseisen & numerus fixus

Voordat je wordt toegelaten tot de opleiding hbo Commerciële Economie, zul je eerst moeten voldoen aan een aantal eisen. Dit noemen wij de toelatingseisen. Dit houdt in dat je vaak een bepaald diploma behaald moet hebben. Soms kan het ook zijn dat in je vakkenpakket bepaalde eisen zitten. Mocht je hieraan voldoen, dan ben je er in sommige gevallen nog niet. Het kan namelijk zijn dat een hogeschool een numerus fixus heeft op een bepaalde opleiding. Dit houdt in dat er slechts een selecte groep toegelaten wordt. Zowel de numerus fixus als de toelatingseisen verschillen per hogeschool en per opleiding. Kijk hier dus even goed naar, voordat jij jouw keuze maakt. Hieronder vind je de meest algemene toelatingseisen voor de opleiding Commerciële Economie, die door de meeste instellingen worden meegenomen.

Havo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij *

Vwo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij *

Mbo

  • Niveau 4 Diploma

* Bij deze richting kan het zijn dat je dient te beschikken over één of meerdere van de vakken Economie, Bedrijfseconomie, Wiskunde A of B. Vraag dit na bij de instelling naar keuze!

Alle hbo Commerciële Economie opleidingen

Ben jij de volgende commerciële topper in wording en wil jij de opleiding hbo Commerciële Economie gaan volgen? Dan wil je natuurlijk weten bij welke hogescholen je terecht kunt. Hieronder vind je het overzicht van deze hbo-opleidingen, van de hogescholen in Nederland. Indien je meer informatie wil over een specifieke opleiding, klik dan op ‘informatie aanvragen’!

Helaas, geen resultaat gevonden. Probeer het nog eens of neem contact met ons op via info@studiegids.nl!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 16:14.

Bronnen: geen

Skip to content