Inhoudsopgave

Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Bachelors

Hbo Bachelors

De meeste studenten die van de middelbare school komen, kiezen voor een bacheloropleiding. Zodra zij hun bachelordiploma hebben behaald, kunnen ze namelijk doorstuderen voor een masteropleiding. Je kunt een bacheloropleiding zowel op hbo-niveau als op wo-niveau volgen.

Op deze pagina vind je alles over de hbo bachelor opleidingen. Zoals gezegd ben je deze opleiding nodig, als je nog een masteropleiding wil volgen. Een hbo bachelor opleiding duurt 4 jaar. Ben je daar nog niet aan toe, kun je altijd nog kiezen voor een hbo associate degree.

Alle hbo bachelor opleidingen

Vraag informatie aan!
HAN University of Applied Sciences
Avans Hogeschool
Hogeschool Leiden
Hogeschool Rotterdam
Zuyd Hogeschool
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Rotterdam
HAN University of Applied Sciences
HZ University of Applied Sciences
Saxion
Hogeschool NCOI
Fontys Hogeschool
Van Hall Larenstein
Saxion Next
Christelijke Hogeschool Ede

Veelgestelde vragen over hbo bachelors

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de hbo bachelors. Zit je zelf nog met een vraag, laat deze dan achter in de reacties onderaan deze pagina.

Wat is een hbo-bachelor?

Een hbo-bachelor is een bacheloropleiding. Een voltijds hbo-bachelor duurt 4 jaar als je deze op de hogeschool volgt en 3 jaar bij een universiteit.

Wat is het verschil tussen bachelor hbo en universiteit?

Je kunt een hbo-bachelor op zowel een hogeschool als een universiteit volgen. Op de hogeschool duurt deze opleiding 4 jaar, op een universiteit 3 jaar. Ook kan een groot verschil de studie zelf zijn, waarbij je bij de hogeschool meer richt op beroepsgerichte lesstof en bij de universiteit meer richt op onderzoek. Kijk per opleiding waar je deze wil volgen, je vindt het complete overzicht op onze website!

Welke master kan ik doen met mijn hbo-bachelor?

Welke master je kunt doen op basis van de hbo-bachelor die je hebt gevolgd, hangt af van de opleiding. Je kunt dit uiteraard navragen bij de onderwijsinstelling waar je dit hebt gevolgd, of bij de onderwijsinstelling waar je graag je vervolgopleiding zou willen volgen.

Wat is hbo post bachelor?

Een post-hbo bachelor is bedoeld voor mensen die al reeds een hbo-diploma hebben behaald, maar graag verder willen leren en zich willen verdiepen in de stof.

Wat te doen na de hbo bachelor?

Heb jij je hbo-bachelor gehaald? Dan kun je kiezen voor een post-hbo-bachelor of wellicht wil je wel aan de slag gaan? Ook kun je er uiteraard voor kiezen om door te leren!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 juli 2023 om 13:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud