Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Human Resource Management (Bachelor) – Christelijke Hogeschool Ede – Ede

Human Resource Management (Bachelor) – Christelijke Hogeschool Ede – Ede

De hbo bachelorstudie Human Resource Management is gericht op mensen, werk en organisaties. Daar komt veel bij kijken. Zo hebben mensen allerlei wensen en opvattingen over bijvoorbeeld werkinhoud, werkomgeving, beloning, werkklimaat, zekerheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast hebben organisaties behoefte aan mensen die deskundig, flexibel en gemotiveerd zijn. In het personeelsbeleid wordt geprobeerd zodanig aan die uiteenlopende wensen tegemoet te komen dat mensen op een bevredigende en productieve manier kunnen werken en samenwerken. Daartoe wordt aandacht besteed aan zaken als werving en selectie, loopbaanbeleid, beoordeling van medewerkers, reïntegratie, beloning, studie, kwaliteit van arbeid en organisatie, loopbaanbegeleiding, arbeidsbemiddeling, mobiliteit, ontslag, communicatie, leidinggeven en begeleiden van veranderingsprocessen. Binnen de studie leer je omgaan met methoden en instrumenten voor personeelsbeleid en arbeidsmarkt.

Christelijke Hogeschool Ede, Ede

Deze opleiding kun je volgen bij Christelijke Hogeschool Ede, Ede in Ede.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.6
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Human Resource Management.

Categorie: Management en HRM | Volledige MBO-opleidingen Opleider: NTI

Werk jij graag gestructureerd en heb jij administratief graag alles op orde? En ben je geïnteresseerd in personeel en organisatie (P&O)? Dan is de MBO-opleiding Medewerker HRM iets voor jou! Daarom kies je voor MBO Medewerker Human Resource Management van het NTI: Diploma in 24 maanden Officieel erkend...

Categorie: Management en HRM | MBO Basisopleidingen Opleider: NTI

Als medewerker HRM zorg jij dat de personeelsadministratie op orde is en ben je het aanspreekpunt voor medewerkers als het gaat om verlof, contracten en ziekmeldingen. Lijkt dat jou wat, maar ben je niet in staat de volledige MBO Medewerker HRM te volgen? Kies dan voor deze mbo  basisopleiding! In 6...

Categorie: Management en HRM | MBA-programma's Opleider: NTI

De inzet en ontwikkeling van mensen en hun talenten is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Wanneer medewerkers op de juiste plek binnen de organisatie zitten, kunnen zij beter en sneller anticiperen op veranderingen in de omgeving. Wil jij je als manager of managementondersteuner aanpassen aan de...

Categorie: Management en HRM | Masterprogramma's Opleider: NTI

Mis jij kennis op het gebied van human resource management? Wil je je op masterniveau hierin verdiepen en ben je niet in staat de volledige Master Human Resource Management te volgen? Kies dan voor dit Masterprogramma! In een jaar leer je op een praktijkgerichte manier HRM te analyseren in organisaties, te...

Categorie: Management en HRM | Masters Opleider: NTI

Ben jij een hoger opgeleide HR-professional en heb je de ambitie om je verder binnen je vakgebied te ontwikkelen? Kies dan voor de erkende Master HRM deeltijd. Daarom kies je voor Master Human Resource Management van het NTI: NTI is erkend door Ministerie van OCW Wettelijk erkend masterdiploma Inclusief...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Human Resource Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Heb jij je voor 1 mei aangemeld voor een opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede via Studielink? Dan heb je recht op een studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck biedt je de mogelijkheid, nog ruim vóór de start van de bacheloropleiding, te reflecteren op je gemaakte studiekeuze. Wil je je na 1 mei aanmelden op de CHE, omdat je te laat bent of omdat een andere hogeschool of studie niet bij je past? Dan is dat mogelijk op de CHE tot 1 september. Je hebt dan geen recht meer op een studiekeuzeche…. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Human Resource Management, die je kunt volgen bij Christelijke Hogeschool Ede in Ede. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding191 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 13 eerstejaars
 • Eerstejaars man 38%
 • Eerstejaars vrouw 62%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 63%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Human Resource Management (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 18 studenten gestemd op de opleiding Human Resource Management. Waarvan er 5.6% een 1 hebben gegeven, 11.1% een 2, 5.6% een 3, 55.6% een 4 en tot slot heeft 22.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.6 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 5.6%
2 / 5 11.1%
3 / 5 5.6%
4 / 5 55.6%
5 / 5 22.2%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Human Resource Management (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Human Resource Management. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Administratief medewerkers, algemeen1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Loonadministrateurs1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Overheidsambtenaren1.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Zakelijke dienstverleners1.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs1.8% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Informatieverstrekkers2.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Bedrijfsartsen, hygiënisten en adviseurs medische veiligheid2.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Medewerkers personeelsadministratie20.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Specialisten personeels- en loopbaanontwikkeling43.2% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Arbeidsbemiddelaars en uitzendbureaumedewerkers6.8% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Human Resource Management van Christelijke Hogeschool Ede in Ede achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Human Resource Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Human Resource Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Human Resource Management. Heb je zelf ook ervaring met Human Resource Management van Christelijke Hogeschool Ede, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Human Resource Management (deeltijd) in Ede de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Ede!

Veelgestelde Vragen over Human Resource Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Human Resource Management te volgen bij Christelijke Hogeschool Ede:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Human Resource Management volgen?

De opleiding Human Resource Management kun je onder andere bij Christelijke Hogeschool Ede in Ede volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Human Resource Management?

Als je de opleiding Human Resource Management wil volgen bij Christelijke Hogeschool Ede, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Human Resource Management?

De opleiding Human Resource Management van Christelijke Hogeschool Ede kreeg in 2023 het cijfer 7.6.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Human Resource Management, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Human Resource Management?

Aan de opleiding Human Resource Management studeren momenteel rond de 191 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Oude Kerkweg 100
6717 JS, Ede
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud