Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Accountancy

HBO Accountancy

Binnen de studie Accountancy zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Accountancy wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Accountancy-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Accountancy

De hbo associate degree Accountancy is gericht op de administratieve en financiële dienstverlening aan (non-)profitorganisaties. Een accountant is een deskundige die zijn beroep maakt van het verschaffen van financiële informatie, het controleren van de jaarrekening (controletechnieken en wettelijke regels) en het geven van verbeteradviezen. Daarbij komen allerlei vaardigheden aan de orde, zoals adviseren over bedrijfsovernames, kredietaanvragen en beter financieel beheer. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of je kiest voor de bijbehorende bachelorstudie.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 123
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 41.000
Studenten aantal: 311

Associate degree Accountancy opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Accountancy opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Accountancy-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

HAN University of Applied Sciences
Fontys Hogeschool
Markus Verbeek Praehep
LOI Hogeschool
Stichting hbo A&A Hogeschool voor de Accountancy
Hogeschool Rotterdam

Bachelor Accountancy

De hbo bachelorstudie Accountancy is gericht op de administratieve en financiële dienstverlening aan (non-)profitorganisaties. Een accountant is een deskundige die zijn beroep maakt van het verschaffen van financiële informatie, het controleren van de jaarrekening (controletechnieken en wettelijke regels) en het geven van verbeteradviezen. Daarbij komen allerlei vaardigheden aan de orde, zoals adviseren over bedrijfsovernames, kredietaanvragen en beter financieel beheer.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: laag
Eerstejaars aantal: 1448
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 83.389
Studenten aantal: 5501

Bachelor Accountancy opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Accountancy opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Accountancy-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Stichting hbo A&A Hogeschool voor de Accountancy
Saxion
Hanzehogeschool Groningen
HAN University of Applied Sciences
Windesheim
Hogeschool Inholland
Fontys Hogeschool
NHL Stenden
Hogeschool Rotterdam
Saxion

Hbo-studies binnen Economie en Bedrijf

Binnen de studiesector hbo Economie en Bedrijf, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud