Studiegids » wo » WO Opleidingen » Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (Master) – Radboud Universiteit – Nijmegen

Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (Master) – Radboud Universiteit – Nijmegen

De wo-master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen leidt op tot eerstegraads docent in een van de vakken binnen de mens- en maatschappijvakken. Je kunt hiermee lesgeven in het voortgezet onderwijs, het mbo en het volwassenenonderwijs. Tijdens deze master leer je om je academische kennis en houding in te zetten in het onderwijs. Je leert over (vak)didactiek en het ontwikkelen van lesmethoden en lesmiddelen. Daarnaast is er aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling als docent. Er zijn verschillende specialisaties mogelijk.

Radboud Universiteit, Nijmegen

Deze opleiding kun je volgen bij Radboud Universiteit, Nijmegen in Nijmegen.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 60 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

  • Docenten 7.8 / 10
  • Toetsing en informatie 6.3 / 10
  • Studiefaciliteiten 8.0 / 10


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Onderwijsgevenden in het secundair onderwijs86.2% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Radboud Universiteit in Nijmegen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Radboud Universiteit, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (deeltijd) in Nijmegen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Nijmegen!


Veelgestelde Vragen over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen te volgen bij Radboud Universiteit:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen volgen?

De opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen kun je onder andere bij Radboud Universiteit in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Als je de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen wil volgen bij Radboud Universiteit, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Radboud Universiteit, vestiging Nijmegen

Adresgegevens

Comeniuslaan 4
6525 HP, Nijmegen
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen