Studiegids » wo » WO Opleidingen » Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (Master) – Radboud Universiteit – Nijmegen

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (Master) – Radboud Universiteit – Nijmegen

Met de wo-master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen verdiep je je kennis en leer je hoe je die kennis kunt overbrengen. Je combineert een vakinhoudelijke master met het behalen van je eerstegraads lesbevoegdheid in een van de mens- en maatschappijvakken. Hiermee kun je lesgeven in het voortgezet onderwijs, het mbo en het volwassenenonderwijs.

Radboud Universiteit, Nijmegen

Deze opleiding kun je volgen bij Radboud Universiteit, Nijmegen in Nijmegen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, die je kunt volgen bij Radboud Universiteit in Nijmegen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding45 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 22 eerstejaars
 • Eerstejaars man 50%
 • Eerstejaars vrouw 50%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 15 studenten gestemd op de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 13.3% een 2, 20.0% een 3, 46.7% een 4 en tot slot heeft 20.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.8 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 8.2 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 13.3%
3 / 5 20.0%
4 / 5 46.7%
5 / 5 20.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Radboud Universiteit in Nijmegen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Radboud Universiteit, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd) in Nijmegen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Nijmegen!

Veelgestelde Vragen over Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen te volgen bij Radboud Universiteit:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen volgen?

De opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen kun je onder andere bij Radboud Universiteit in Nijmegen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Als je de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen wil volgen bij Radboud Universiteit, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

De opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Radboud Universiteit kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Aan de opleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen studeren momenteel rond de 45 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Radboud Universiteit, vestiging Nijmegen

Adresgegevens

Comeniuslaan 4
6525 HP, Nijmegen
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:08.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud