Studiegids » wo » WO Opleidingen » Marketing (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Marketing (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Marketing is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de commerciële activiteiten van bedrijven en instellingen. Je leert de afzet van producten door marketingplannen vergroten en bedenkt reclamecampagnes ter ondersteuning van nieuwe producten. Daarnaast analyseer je de afzetmarkt.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Niveau: WO opleiding
 • Soort opleiding: WO-Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master of Science
8.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Marketing.

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Uitstekend vindbaar op internet: volg de cursus Zoekmachine Marketing Kennis over zoekmachinemarketing is een must voor ondernemers en online marketeers. Je wil dat mensen je bedrijf makkelijk vinden op internet. Maar hoe organiseer je dat? Leer meer over search engine optimization (SEO) en search engine...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Vergroot je kansen op werk en volg de cursus Online Marketing De promotiemogelijkheden zijn legio dankzij online marketing. Hoe laat je internet voor je werken? Hoe haal je alles uit sociale media, e-mailmarketing en Google? Volg de Online Marketing cursus en leer online positioneren. Toegegeven, het woord...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Deze cursus staat bol van de praktijkvoorbeelden en handvatten voor de praktische e-marketeer. De tientallen video’s samen met het leerboek zijn gebaseerd op een zeer ruime praktijkervaring. De planmatige opzet neemt je stap voor stap mee in de veelomvattende wereld van online marketing. Je leert de...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Wil jij aan de slag in de online marketing? Maak kennis met alle onderdelen die in dit vakgebied aan bod komen met de opleiding NIMA Basiskennis Online Marketing. Je gaat aan de slag met display-advertising, social media, zoekmachinemarketing en e-mailmarketing. Je maakt kennis met Analytics om de online...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Marketing is een interessant vakgebied, maar voor velen nogal onbekend. Wil jij kennismaken met de grondbeginselen van marketing? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Lees snel verder! Daarom kies je voor NIMA Basiskennis Marketing van het NTI: Officieel NIMA Basiskennis Marketing-diploma  Nu ook met...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Marketing.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Marketing (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 15 studenten gestemd op de opleiding Marketing. Waarvan er 6.7% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 53.3% een 4 en tot slot heeft 40.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.4 / 10
 • Sfeer 9.6 / 10
 • Docenten 8.6 / 10
 • Studiebegeleiding 8.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 6.7%
2 / 5 0.0%
3 / 5 0.0%
4 / 5 53.3%
5 / 5 40.0%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Marketing (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Marketing. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Specialisten op het gebied van reclame en marketing42.3% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Marketing van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Marketing dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Marketing Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Marketing. Heb je zelf ook ervaring met Marketing van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Marketing (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Marketing

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Marketing te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Marketing volgen?

De opleiding Marketing kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Marketing?

De opleiding Marketing van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Marketing, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:08.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud