Studiegids » wo » WO Opleidingen » Militaire Bedrijfswetenschappen (Bachelor) – Faculteit Militaire Wetenschappen – Breda

Militaire Bedrijfswetenschappen (Bachelor) – Faculteit Militaire Wetenschappen – Breda

Over de opleiding

Met de bachelor Militaire Bedrijfswetenschappen van Defensie leer je meer dan alleen een vak. Je wordt klaargestoomd voor een managementfunctie bij Defensie en leert daarbij ook leidinggeven, samenwerken en blind vertrouwen op anderen. En het mooie is: Defensie betaalt niet alleen je volledige studie, maar je ontvangt ook nog eens salaris én je bent meteen verzekerd van een baan als je klaar bent.

Inhoud bachelor

Met deze unieke managementstudie ontdek je hoe je het ‘militaire bedrijf’ kunt runnen, zowel in vredes- als oorlogstijd. Aan de hand van morele dilemma’s uit de militaire praktijk ontwikkel je je leidinggevende skills steeds een stapje verder. Je ontwikkelt je analytische, sociale en presentatievaardigheden en besteedt ook veel aandacht aan je onderzoeksvaardigheden. In de loop van de studie ga je je specialiseren. Je specialisatie-onderwerp hangt af van je latere werkplek; denk aan economie, logistiek, personeelsmanagement of veiligheid. De kernvakken die je ieder geval volgt, zijn: 

  • Militair Leiderschap en Ethiek
  • Defensie-Economie
  • Militaire Logistiek
  • Organisatiekunde
  • Informatiemanagement
  • HRM, Human Factors & Safety

Ga je na je studie werken bij de Marine? Dan begin je je opleiding in Den Helder en ga je daarna naar Breda. Ga je bij de Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee aan de slag? Dan volg je je hele opleiding in Breda. De vakken volg je verdeeld over 3 jaar. Daarnaast breng je tijdens de zogenoemde ‘groene weken’ je opgedane kennis in de praktijk, waardoor de totale duur van de bachelor uitkomt op ongeveer 4 jaar. Meer weten? Hier lees je alles over de opbouw van de studie.  

Iets voor jou? 

Lijkt de bachelor Militaire Bedrijfswetenschappen jou wel wat? Dan is het een goed idee om eerst een webinar te volgen of een infodag te bezoeken. Omdat je bij deze bachelor opgeleid wordt voor een specifieke functie bij Defensie, kun je meteen solliciteren op je toekomstige functie. Na je sollicitatie volgt de selectieprocedure, die onder andere bestaat uit een psychologisch onderzoek en een fysieke keuring. Hier vind je meer informatie over de stappen die je volgt om een studie bij Defensie te doen. Zijn alle onderdelen positief verlopen? Dan kun je starten met de bachelor Militaire Bedrijfswetenschappen in Den Helder en Breda.

Faculteit Militaire Wetenschappen, Breda

Deze opleiding kun je volgen bij Faculteit Militaire Wetenschappen, Breda in Breda.


Veelgestelde Vragen over Militaire Bedrijfswetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Militaire Bedrijfswetenschappen te volgen bij Faculteit Militaire Wetenschappen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen volgen?

De opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen kun je onder andere bij Faculteit Militaire Wetenschappen in Breda volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)), NG (met Natuurkunde), NT.

Contactgegevens van Faculteit Militaire Wetenschappen, vestiging Breda

Adresgegevens

De la Reyweg 120
4818 BB, Breda
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud