Studiegids » wo » WO Opleidingen » Militaire Systemen & Technologie (Bachelor) – Faculteit Militaire Wetenschappen – Den Helder

Militaire Systemen & Technologie (Bachelor) – Faculteit Militaire Wetenschappen – Den Helder

Over de opleiding

Met de bachelor Militaire Systemen & Technologie (MS&T) van Defensie leer je meer dan alleen een vak. Je wordt klaargestoomd voor een technische functie bij Defensie en leert daarbij ook leidinggeven, samenwerken en blind vertrouwen op anderen. En het mooie is: Defensie betaalt niet alleen je volledige studie, maar je ontvangt ook nog eens salaris én je bent meteen verzekerd van een baan als je klaar bent.

Inhoud bachelor

De bachelor MS&T is vergelijkbaar met een studie aan een technische universiteit, maar onderscheidt zich door de unieke focus op Defensie. Tijdens je studie ontdek je alles over de technologie van Defensie, zowel in de theorie als in de praktijk. Binnen de bachelor kun je jezelf vervolgens verder specialiseren in een civieltechnische, technisch-bedrijfskundige of een ‘harde’ technische richting, met daarbinnen specialisaties zoals maritieme techniek en luchtvaarttechniek. De kernvakken die je in ieder geval volgt, zijn: 

  • Informatie en Communicatietechnologie
  • Sensor- en Wapensystemen
  • Mechatronica
  • Onderhoudstechnologie
  • Operationele inzet van militaire systemen
  • Projecten en practica

Je volgt de studie in Den Helder, verdeeld over 3 jaar. Daarnaast breng je tijdens de zogenoemde ‘groene weken’ je opgedane kennis in de praktijk, waardoor de totale duur van de bachelor uitkomt op ongeveer 4 jaar. Meer weten? Hier lees je alles over de opbouw van de studie.  

Iets voor jou? 

Lijkt de bachelor MS&T jou wel wat? Dan is het een goed idee om eerst een webinar te volgen of een infodag te bezoeken. Omdat je bij deze bachelor opgeleid wordt voor een specifieke functie bij Defensie, kun je meteen solliciteren op je toekomstige functie. Na je sollicitatie volgt de selectieprocedure, die onder andere bestaat uit een psychologisch onderzoek en een fysieke keuring. Hier vind je meer informatie over de stappen die je volgt om een studie bij Defensie te doen. Zijn alle onderdelen positief verlopen? Dan kun je starten met de bachelor MS&T in Den Helder! 

Faculteit Militaire Wetenschappen, Den Helder

Deze opleiding kun je volgen bij Faculteit Militaire Wetenschappen, Den Helder in Den Helder.

Veelgestelde Vragen over Militaire Systemen & Technologie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Militaire Systemen & Technologie te volgen bij Faculteit Militaire Wetenschappen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Militaire Systemen & Technologie volgen?

De opleiding Militaire Systemen & Technologie kun je onder andere bij Faculteit Militaire Wetenschappen in volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Militaire Systemen & Technologie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde of (Natuur, leven en technologie en Wiskunde B)), NT.

Contactgegevens van Faculteit Militaire Wetenschappen, vestiging Den Helder

Adresgegevens

Het Nieuwe Diep 8
1781 AC, Den Helder
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud