Studiegids » Thuisstudies » Rouwverwerking

Rouwverwerking

Leer omgaan met verlies met behulp van de Cursus Rouwverwerking Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliezen. Dit kan het verlies van een dierbare zijn maar ook een scheiding of het verlies van een huisdier. Hoe ga je om met zo’n ingrijpend verlies? De opleiding Rouwverwerking biedt een goede houvast gedurende het rouwproces. Bij rouw wordt al snel gedacht aan overlijden. Toch zijn er veel meer verliezen die rouw met zich meebrengen. Verliezen waarbij rouw komt kijken zijn bijvoorbeeld het verlies van een relatie (echtscheiding, emigratie of het verbreken van contact), verlies van gezondheid (psychisch, lichamelijk, ongeval met blijvend letsel, chronische of progressieve aandoening), onzichtbare of levende verliezen (ongewenste kinderloosheid, alleenstaand, abortus of een droom die niet uitkomt) maar ook verlies van bestaanszekerheid (ontslag, faillissement, et cetera). Iedereen komt op een bepaald moment in zijn leven verlies tegen. De cursus rouwverwerking helpt jou hiermee om te gaan. Omgaan met verlies De cursus rouwverwerking kan door iedereen gevolgd worden. De cursus is bijzonder geschikt wanneer jij wilt leren omgaan met verlies. De cursus is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig, om met deze cursus te kunnen starten. Inzicht in het rouwproces met een opleiding Rouwverwerking Rouwen is onderdeel van het proces wanneer je te maken krijgt met verlies. Tijdens de rouwverwerking opleiding maak je kennis met verschillende vormen van verlies. Ook krijg je zicht op de verliezen in jouw eigen leven en de impact hiervan. Je ontdekt hoe het rouwproces verloopt en de verschillen van rouwen tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ook leer je welke emoties er komen kijken bij verlies en hoe je met heftige emoties kunt omgaan. Daarnaast leer je tijdens de opleiding rouwverwerking wat jou kan helpen in het rouwproces. Je leert wat veerkracht is en hoe je die kunt vergroten. Het rouwproces kost veel energie terwijl het leven gewoon doorgaat. De cursus wordt daarom afgesloten met het onderwerp: leren leven mét verlies. Zo werkt studeren bij NHA Studieprogramma Rouwverwerking Tijdens de cursus Rouwverwerking komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen: verlies; factoren die meespelen bij verlies; gebieden waar verlies in doorwerkt; rouwen; hechting; emoties; de omgeving; verstoorde rouw; krachtbronnen; leren leven mét verlies. Met de kennis die je opdoet tijdens deze rouwverwerking opleiding ontdek je wat het rouwproces precies inhoudt. Je krijgt veel praktische handvatten om met verlies in je leven om te gaan.

Deze studie kun je volgen bij NHA.

  • Hoofdcategorie: Persoonlijke Ontwikkeling
  • Subcategorie: Beroepsopleiding
  • Studieduur: 5 maanden maanden
  • Tarief (totaal): € 449
  • Tarief (maandelijks): € 599
  • Type Studie: Thuisstudie

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Rouwverwerking van NHA achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Rouwverwerking dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Rouwverwerking Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Rouwverwerking. Heb je zelf ook ervaring met Rouwverwerking van NHA, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Rouwverwerking' van NHA de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Rouwverwerking

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Rouwverwerking te volgen bij NHA:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Rouwverwerking volgen?

De studie Rouwverwerking kun je onder andere volgen bij NHA. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Rouwverwerking?

Als je de studie Rouwverwerking wil volgen bij NHA, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 449.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Rouwverwerking?

De studie Rouwverwerking van NHA wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Hoe lang duurt de studie Rouwverwerking?

De studie Rouwverwerking van NHA duurt 5 maanden maanden.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 februari 2022 om 16:58.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud