Inhoudsopgave

Studiegids » Master Thuisstudies » MBA Thuisstudies

MBA Thuisstudies

Wil jij een MBA (Master of Business Administration) thuisopleiding volgen? Dat kan, MBA is een volwaardige masteropleiding en bereidt je voor op een strategische managementfunctie. Deze twee tot drie jaar durende opleiding biedt alle praktische en theoretische kennis om een managementfunctie te kunnen bekleden. Je leert om een waardevolle bijdrage te leveren tijdens het bouwen van een strategie en het oplossen beleidsvraagstukken binnen een bedrijf of organisatie. 

Wat is een MBA thuisstudie?

Een MBA is een bedrijfskundige masteropleiding die aan het einde van de rit een masterdiploma oplevert op het gebied van bedrijfsvoering. Een MBA thuisstudie afronden leidt meestal tot een hogere waarde binnen de arbeidsmarkt. Bovendien mag je de titel ‘Master of Business Administration’ dragen en ben je in het bezit van een MBA-getuigschrift. De meeste opleidingen zijn parttime en kennen een studiebelasting van tien tot vijfentwintig uur per week.

Tijdens het een MBA thuisstudie zul je grondig ingaan op alle zaken die te maken hebben met het strategisch managen van een organisatie. Je kiest meestal een hoofdrichting (je major) waarin je je gaat specialiseren. Het studieprogramma wordt verder aangevuld met een minor (tweede specialiteit) of een reeks keuzevakken uit andere bedrijfskundige vaardigheden.

Je kiest in het MBA mastertraject voor een specialisatie in ondernemerschap (profit) of overheidsmanagement (non-profit). Zo leer je in de theoretische fase om managementvraagstukken te benaderen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht marktonderzoek. 

De toelatingseisen zijn over het algemeen behoorlijk streng. Voor de meeste MBA-opleidingen dien je een TOEFL-test af te leggen waarmee je kennis van de Engelse taal wordt getest. Naast een vwo-, hbo- of wo-diploma wordt een aantal jaar relevante werkervaring soms als toelatingseis gevraagd. Bovendien laten sommige MBA-opleidingen alleen academici toe. Dit zijn meestal de hoogst gewaardeerde MBA aanbieders.

Er zijn ook studies ontwikkeld die dienen ter voorbereiding op het MBA masterprogramma. Zulke studies zijn samengesteld aan de hand van modules en masterclasses. Ze dienen als voorbereidende stap op een MBA-opleiding en zullen je zakelijke kennis verbreden. Soms levert een voorbereidende MBA-opleiding bepaalde vrijstellingen op.

Overzicht MBA thuisstudies

Het kiezen van de juiste thuisstudie kan ingewikkeld zijn. Wij hebben een uitgebreid overzicht van MBA thuisstudies gemaakt om jouw keuze te vergemakkelijken. We wensen je veel succes tijdens je keuzeproces. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent MBA thuisstudies.

Wat is een MBA thuisstudie?

Een MBA thuisstudie is een bedrijfskundige masteropleiding die aan het einde van de rit een masterdiploma oplevert op het gebied van bedrijfsvoering. Je wordt ‘Master of Business Administration’.

Waar kan ik een MBA thuisstudie volgen?

Er zijn vele aanbieders wat betreft MBA thuisstudies. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van verschillende aanbieders.

Waar vind ik een compleet overzicht aan MBA thuisstudies?

Op deze pagina vind je een compleet overzicht aan MBA thuisstudies.

Wat kost een MBA thuisstudie?

Er zijn geaccrediteerde MBA thuisstudies te vinden vanaf € 4990,- per jaar. Na het slagen van de twee jaar durende opleiding heb je een MBA-getuigschrift op zak.

Losse modules zijn aanzienlijk goedkoper. Deze modules dienen ter verdieping of ter voorbereiding van een MBA traject. Je kunt een 6 maanden MBA programma volgen vanaf € 960,-. Er worden ook 3 maanden MBA programma’s aangeboden vanaf € 399,-.

Hoe lang mag ik doen over een thuisstudie MBA?

Een volwaardige MBA masteropleiding duurt gemiddeld twee tot drie jaar. Een verdiepende of voorbereidende MBA thuisstudie duurt tussen de drie en twaalf maanden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 februari 2021 om 16:28.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud