Inhoudsopgave

Studiegids » thuisstudies » Master Thuisstudies

Master Thuisstudies

Wil jij na het afronden van je bacheloropleiding een masteropleiding volgen en doe je dit liever vanuit huis? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle informatie omtrent master thuisstudies. Als je kiest voor een master thuisopleiding hoef je geen colleges op de hogeschool of universiteit te volgen. Je kunt thuis studeren en hoeft dus geen lange afstanden af te leggen. Ook kun je je eigen studietempo bepalen.

Wat is een master thuisstudie?

Een master thuisstudie is een opleiding ter verdieping of verbreding aansluitend op je bachelordiploma. Er zijn hbo-masters en wo-masters te volgen. Wo-masters zijn opleidingen op academisch niveau en bereiden je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. Hbo-masters bereiden je voor op het uitvoeren van een specifiek beroep. Een master thuisstudie kun je volgen vanuit huis. In een online leeromgeving kun je colleges volgen en je zult thuis studeren en opdrachten maken. Voor het schrijven van je afstudeeropdracht krijg je vaak een persoonlijke begeleider toegewezen. Inhoudelijk zijn master thuisstudies en klassikale masters gelijkwaardig. 

Er zijn naast deeltijd masteropleidingen, ook deeltijd master thuisstudies te volgen. Dit biedt een uitkomst voor mensen die fulltime werken. Nederlandse masteropleidingen die geaccrediteerd en erkend zijn, staan geregistreerd in het CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs) van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Kies je voor een master thuisstudie dan kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Indien je jonger bent dan 56 jaar kun je wel een beroep doen op een levenlanglerenkrediet (LLLK). Je kunt dan tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Je hebt na het afstuderen 15 jaar tijd om deze lening af te lossen.

Overzicht master thuisstudies

Het kiezen van de juiste master thuisstudie kan ingewikkeld zijn. Wij hebben een uitgebreid overzicht van verschillende master thuisstudies gemaakt om jouw keuze te vergemakkelijken. We wensen je veel succes tijdens je keuzeproces. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent het onderwerp master thuisstudies.

Wat is een master thuisstudie?

Een master thuisstudie is een opleiding ter verdieping of verbreding aansluitend op je bachelordiploma. Er zijn hbo-masters en wo-masters te volgen. Wo-masters zijn opleidingen op academisch niveau en bereiden je voor op onderzoeksgerichte taken. Hbo-masters bereiden je voor op het uitvoeren van een specifiek beroep. Kies je voor een master als thuisstudie? Dan volg je colleges in een online leeromgeving. Inhoudelijk zijn master thuisstudies en klassikale masters gelijkwaardig.

Waar kan ik een master thuisstudie volgen?

Er zijn vele aanbieders te vinden. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van deze aanbieders.

Waar vind ik een compleet overzicht aan master thuisstudies?

Op deze pagina vind je een compleet overzicht aan master thuisstudies, inclusief opleidingseisen, kosten en mogelijkheden!

Wat kost een master thuisstudie?

Je kunt rekenen op ongeveer € 8.000,- aan collegegeld per jaar. Master thuisstudies zijn over het algemeen goedkoper dan klassikale masters. De kosten van een master thuisstudie variëren tussen de € 370,- en € 700,- per maand. Je werkgever kan ervoor kiezen om deze kosten (deels) te betalen als jouw leertraject het bedrijf positief beïnvloedt. Er is ook een mogelijkheid om je studiekosten af te trekken bij je belastingaangifte of je doet een beroep op de regeling ‘levenlanglerenkrediet’.

Hoe lang mag ik over een thuisstudie master doen?

Over het algemeen duurt een master thuisstudie één of twee jaar.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 februari 2021 om 06:34.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud