Studiegids » Thuisstudies » Cursus Urdu

Cursus Urdu

Urdu leren? De nationale taal van Pakistan Wereldwijd spreken zo’n 100 miljoen mensen Urdu. Wil je deze taal ook aan jouw vaardigheden toevoegen? Met de cursus Urdu leg je een goede basis. Urdu is de nationale taal van Pakistan en wordt ook gesproken door een groot deel van de moslimbevolking in India. Arabische schrift India en Pakistan waren tot 1947één land. Daarna is het gesplitst in het Hindoeïstische India, met het Hindi als belangrijkste taal en het Islamitische Pakistan met Urdu als hoofdtaal. Hindi en Urdu lijken sterk op elkaar. Het grootste verschil is dat het Hindi wordt geschreven in het Sanskriet-schrift en het Urdu in het Arabische schrift. De ongeveer 10 miljoen Pakistanen hebben Urdu als moedertaal. Veel Pakistanen zijn echter geëmigreerd. Daardoor hebben wereldwijd ongeveer 60 miljoen mensen Urdu als moedertaal. Daarnaast zijn er nog zo’n 40 miljoen mensen die Urdu als tweede taal beheersen. Vakantie of zakenreis? Binnenkort op vakantie of zakenreis naar Pakistan? Of heb je in je werk te maken met mensen uit Pakistan of India? Dan komt de taalcursus Urdu je zeker goed van pas. Zo werkt studeren bij NHA Studieprogramma Urdu Urdu leren spreken De taalcursus Urdu begeleidt je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, heldere uitspraaktips en bruikbare woordenlijsten. Door veel te oefenen tijdens de taallessen, gaan je vaardigheden vlot vooruit en bouw je snel een flinke woordenschat op. In de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende zaken: basisconversatie: o.a. begroeting, algemene uitdrukking, cijfers/tijd, kleuren, het weer, eten en drinken, geld, winkelen, ontspanning; kantoor, postkantoor, telefoon; bezienswaardigheden, reizen, vragen van de weg, luchthaven, douane; noodgevallen en medische noodsituaties; lokale gewoonten en gebruiken; basis grammatica; veel dialogen van alledaagse situaties; uitspraaktips en praktische woordenlijsten. In de cursus Urdu komen ook verschillende lokale gewoonten en gebruiken, kenmerkend voor Pakistan en India, aan de orde. Dat maakt de lesstof nog leuker en interessanter. Deze taalcursus is een zelfstudiecursus vanuit het Engels. Elke les wordt afgesloten met oefeningen, waarvan de antwoorden zijn bijgevoegd. Hierdoor kun je zelf beoordelen of je de antwoorden juist hebt. Het is niet mogelijk om huiswerk in te sturen of een getuigschrift aan te vragen.

Deze studie kun je volgen bij NHA.

  • Hoofdcategorie: Kunst en Cultuur
  • Subcategorie: Taalcursussen
  • Studieduur: 6 maanden maanden
  • Tarief (totaal): € 179
  • Tarief (maandelijks): € 633
  • Type Studie: Thuisstudie

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Cursus Urdu van NHA achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Cursus Urdu dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Cursus Urdu Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Cursus Urdu. Heb je zelf ook ervaring met Cursus Urdu van NHA, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Cursus Urdu' van NHA de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Cursus Urdu

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Cursus Urdu te volgen bij NHA:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Cursus Urdu volgen?

De studie Cursus Urdu kun je onder andere volgen bij NHA. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Cursus Urdu?

Als je de studie Cursus Urdu wil volgen bij NHA, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 179.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Cursus Urdu?

De studie Cursus Urdu van NHA wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Hoe lang duurt de studie Cursus Urdu?

De studie Cursus Urdu van NHA duurt 6 maanden maanden.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 februari 2022 om 10:17.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud