Studiegids » Studieverenigingen » Reholitas

Reholitas

Studievereniging Reholitas is een vereniging die aansluit bij de opleiding voedingsmiddelentechnologie die wordt aangeboden op hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Studenten van andere opleidingen zijn van harte welkom om donateur te worden van studievereniging Reholitas om alle leuke activiteiten bij te wonen!

Informatie over Reholitas

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Reholitas. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1996
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Hogeschool Van Hall Larenstein
Aantal leden/contribuanten:315
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:bar Sybs
Bestuur / kantoorlocatie:F.118 Hogeschool Van Hall Larenstein
Stad:Leeuwarden
Prijs contributie:10

Geschiedenis

In 1910 is de studentenvereniging Reholitas opgericht voor de studenten die studeerden aan Rijks Zuivelschool in Bolsward. De studentenvereniging is in 1996 gefuseerd met studentenvereniging Abundia uit Leeuwarden en Demeter uit Groningen tot studentenvereniging Osiris. De fusering is tot stand gekomen doordat de scholen zijn samen gegaan. Om het voordeel van het begrip Reholitas in de voedingsmiddelenindustrie niet verloren te laten gaan hebben de toenmalige studenten van de opleiding levensmiddelentechnologie/voedingsmiddelentechnologie in november 1996 Studievereniging Reholitas opgericht.

Activiteiten

Studievereniging Reholitas organiseert per schooljaar 8 leuke, gezellige borrels met thema’s! Verder worden er leerzame excursies en lezingen georganiseerd en ten slotte gaat Reholitas per jaar met een groep studenten een week naar het buitenland waar voedingsmiddelenbedrijven en een universiteit worden bezocht.

Missie & Visie

Reholitas is een studievereniging aangesloten bij de opleiding voedingsmiddelentechnologie op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd die een toevoeging hebben op het reguliere lesprogramma.
Graag willen we onze leden op sociaal vlak een gevoel van betrokkenheid geven. Wij geloven er namelijk in dat een sociaal netwerk bijdraagt aan een fijne werksfeer en een goede studietijd. Hierbij zullen we extra aandacht aan de eerstejaars geven, zodat zij snel kunnen wennen aan de nieuwe studie en de nieuwe stad.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 juni 2020 om 08:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud