Studiegids » Studentenverenigingen » Io Vivat Nostrorum Sanitas in Leeuwarden

Io Vivat Nostrorum Sanitas in Leeuwarden

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas is niet zomaar een Studentenvereniging waar domweg gezopen en gebrast wordt. Io Vivat is meer dan dat. Het is de deur naar een onvergetelijke studententijd, welke zonder Studentenvereniging nooit mogelijk was geweest. Skireizen, zeilweekenden, diners en festivals, dit alles wordt vanuit de Vereniging georganiseerd. De organisatie ligt bij de Leden zelf, wat ervoor zorgt dat Leden zich binnen de organisatie ontwikkelen.
Het is voor iedereen mogelijk zijn of haar plek binnen de Vereniging te vinden in een van de vele clubs, hoeveel verplichtingen je hebt bepaal je zelf. Niet voor niets wordt Io Vivat ook wel ‘Vereniging voor het leven’ genoemd. De vele Oud-leden vormen een stabiel netwerk wat als een warm bad fungeert voor de huidige Leden. Vragen, stages, vakantiebanen, voor alles houden we de korte lijnen aan welke ons netwerk biedt. Naast dat is een Studentenvereniging dé plaats om in een vertrouwde omgeving vrienden te maken, jezelf te ontwikkelen en de mooiste tijd van je leven te beleven!

Informatie over Io Vivat Nostrorum Sanitas

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Io Vivat Nostrorum Sanitas. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Studentenvereniging
Datum opgericht:28-09-1987
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:NHL Stenden
Huidige ledenaantal:550
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Herenwaltje 5, 8911HN, Leeuwarden
Stad:Leeuwarden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Zondag 22.00 - 02.00 uur SpeciaalbieravondMaandag 22.00 - 03.00 uur KroegavondDinsdag 17.00 - 12.00 uur Commissieavond / KroegavondDonderdag 22.00 - 03.00 uur KroegavondVrijdag 12.00 - 22.00 uur VrijMiBo (na tentamens)
Jaarlijkse contributie:125
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

Io Vivat Nostrorum Sanitas is opgericht in 1987, tegelijk met de Hotelschool, verbonden aan Stenden te Leeuwarden. Een aantal studenten wilden wat meer dan alleen studeren en richtten samen Io Vivat op. Onze Vereniging is huidig een van de oudste en grootste van Leeuwarden, dat door jaarlijks te blijven innoveren en een juiste balans te vinden tussen tradities en modernisatie. De Disputen die aan ons verbonden zijn hebben tevens een rijke historie met inmiddels een groot Oud-ledennetwerk.
In 1993 is onze trots, Sociëteit ‘t Heertje, aangekocht. De plek waar de Leden samenkomen, feesten worden georganiseerd, waar wordt gekookt, waar wordt vergaderd, waar vriendschappen opbloeien en soms ook relaties ontstaan. Tot op de dag van vandaag is daar niet veel aan veranderd, het zijn enkel de gezichten die veranderen in de tijd, principes blijven eeuwig voortbestaan.

Activiteiten:

Jaarlijks worden onder andere de volgende activiteiten georganiseerd:
– Zeilweekend op de Friesche meren
– Skireis
– Jaarlijks Gala
– Festival in de introductieweek
– Io Vivat Connect (Oud-leden netwerkevenement)
– Student Congress en Executivediner

En een tal van andere evenementen en diners die worden georganiseerd door de Disputen en andere clubs binnen de Vereniging.

Missie & Visie

Io Vivat is een Studentenvereniging voor diegene die de drang voelen naast hun studie meer te ondernemen. Io Vivat geeft vruchtbare grond waarop jongvolwassenen kunnen bouwen, om zo de uitdagingen het hoofd te kunnen bieden welke de maatschappij biedt. Het geeft een gastvrij netwerk wat zowel op persoonlijk als zakelijk vlak er effectief is. Het organiseert vele activiteiten om mensen bij elkaar te brengen, te verenigen. Om ze zo breed mogelijk te kunnen ontwikkelen, strijdvaardig te maken voor de toekomst, een Io Vivatter is een uniek soort.

Overige Informatie

Naast de Sociëteit hebben wij ook vele Verenigingshuizen waar onze Leden wonen. Het is daardoor ook heel makkelijk om aan een kamer te komen in Leeuwarden. Mocht jij hierin geïnteresseerd zijn, neem dan vooral contact op en vraag naar de mogelijkheden, we staan gastvrij voor je klaar!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 februari 2023 om 13:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud