Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Social Work

HBO Social Work

Binnen de studie Social Work zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Social Work wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Social Work-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Social Work

De associate degree Social Work is gericht op het leren begeleiden van cliënten met problemen op het gebied van gezin, werk of school. Deze problemen kunnen allerlei oorzaken hebben zoals ziektes, verslavingen, geldgebrek of de complexiteit van onze samenleving. Je leert mensen helpen om hun leven weer op de rit te krijgen waar hen dat zelf niet lukt.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 148
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 74.000
Studenten aantal: 323

Associate degree Social Work opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Social Work opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Social Work-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

Avans Hogeschool
Avans Hogeschool
Hogeschool Rotterdam

Bachelor Social Work

De hbo bachelorstudie Social Work is gericht op het begeleiden van cliënten met problemen op het gebied van gezin, werk of school. Deze problemen kunnen allerlei oorzaken hebben zoals ziektes, verslavingen, geldgebrek of de complexiteit van onze samenleving. Je leert hoe je deze mensen advies en informatie kunt geven en hoe je een hulpverleningstraject opzet. Na de studie kun je bijvoorbeeld aan de slag in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, psychiatrie, justitiële hulpverlening, de overheid of de gezondheidszorg. Je kunt ook kiezen voor een masterstudie.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 7328
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 332.957
Studenten aantal: 28207

Bachelor Social Work opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Social Work opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Social Work-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool Leiden
Hogeschool Utrecht
NHL Stenden
HAN University of Applied Sciences
Zuyd Hogeschool
Fontys Hogeschool
HZ University of Applied Sciences
LOI Hogeschool
Hogeschool Rotterdam

Master Social Work

De hbo masterstudie Social Work is gericht op het opleiden van professionals tot senior social workers. Tijdens de studie wordt er aandacht besteed aan Social Work Theory en onderzoek en ontvang je professionele leerbegeleiding. Na de studie kun je inhoudelijke en bestuurlijke processen binnen de dienst- en hulpverlening leiden en sturen.

Soort opleiding: Master
Eerstejaars aantal: 55
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 18.333

Master Social Work opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Social Work opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Social Work-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Masters pagina!

NHL Stenden
Hogeschool van Amsterdam
HAN University of Applied Sciences

Hbo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector hbo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud