Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde (Bachelor) – NHL Stenden – Leeuwarden

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde (Bachelor) – NHL Stenden – Leeuwarden

De hbo bachelorstudie Leraar Omgangskunde VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Je leert modules verzorgen over omgangskunde, pedagogiek en psychologie, theorie en methoden. Verder leer je leerlingen professioneel te laten omgaan met mensen in beroepen waarin de relatie met de cliënt een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan sociaal-pedagogisch werkers, verzorgenden, activiteitenbegeleiders en sport- en bewegingsleiders. Ook houd je je bezig met leerling- en stagebegeleiding.

NHL Stenden, Leeuwarden

Deze opleiding kun je volgen bij NHL Stenden, Leeuwarden in Leeuwarden.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde, die je kunt volgen bij NHL Stenden in Leeuwarden. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding138 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 23 eerstejaars
 • Eerstejaars man 26%
 • Eerstejaars vrouw 74%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 77%
 • Studeert door na afronden opleiding 12%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 50 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 8.0% een 2, 12.0% een 3, 66.0% een 4 en tot slot heeft 14.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.7 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 7.8 / 10
 • Studiebegeleiding 8.0 / 10
 • Toetsing en informatie 6.9 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.6 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 8.0%
3 / 5 12.0%
4 / 5 66.0%
5 / 5 14.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Onderwijsbegeleiders en -adviseurs12.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs30.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs52.5% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde van NHL Stenden in Leeuwarden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde van NHL Stenden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde (deeltijd) in Leeuwarden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leeuwarden!

Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde te volgen bij NHL Stenden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde kun je onder andere bij NHL Stenden in Leeuwarden volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde wil volgen bij NHL Stenden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde van NHL Stenden kreeg in 2023 het cijfer 7.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in omgangskunde studeren momenteel rond de 138 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Rengerslaan 8 - 10
8917 DD, Leeuwarden
Fryslân

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud