Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie (Bachelor) – HAN University of Applied Sciences – Nijmegen

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie (Bachelor) – HAN University of Applied Sciences – Nijmegen

De hbo bachelorstudie Leraar Biologie VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast houd je je bezig met het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar biologie. Het vak is gericht op de bouw en levenscyclus van mens, plant en dier. Er wordt aandacht besteed aan de ordening van organismen en aan de manier waarop die functioneren in hun omgeving.

HAN University of Applied Sciences, Nijmegen

Deze opleiding kun je volgen bij HAN University of Applied Sciences, Nijmegen in Nijmegen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), CM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), CM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck voor de opleiding Leraar Biologie bestaat uit online vragenlijsten en een gesprek bij de HAN. In de vragenlijsten staan jouw oriëntatie op de opleiding, je verwachtingen en het kennismaken met de opleiding centraal. Waarom wil je eigenlijk de opleiding Leraar Biologie gaan doen? Je motivatie maakt onderdeel uit van de vragenlijst. De invulling van de afspraak bij de HAN, hangt af van je opleiding.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie, die je kunt volgen bij HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding116 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 33 eerstejaars
 • Eerstejaars man 45%
 • Eerstejaars vrouw 55%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 60%
 • Studeert door na afronden opleiding 27%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 62 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 6.5% een 2, 17.7% een 3, 67.7% een 4 en tot slot heeft 8.1% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.8 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.6 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 6.5%
3 / 5 17.7%
4 / 5 67.7%
5 / 5 8.1%
79%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

96%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

91%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,800

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

31

Werkuren per week (gemiddeld).

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

84%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

3.9

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

3.5

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

79%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs92.4% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie van HAN University of Applied Sciences in Nijmegen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie van HAN University of Applied Sciences, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie (voltijd) in Nijmegen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Nijmegen!

Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie te volgen bij HAN University of Applied Sciences:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie kun je onder andere bij HAN University of Applied Sciences in Nijmegen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie wil volgen bij HAN University of Applied Sciences, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie van HAN University of Applied Sciences kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), CM (met Biologie of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie studeren momenteel rond de 116 studenten in Nederland.

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie van HAN University of Applied Sciences heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Kapittelweg 33
6525 EN, Nijmegen
Gelderland
 op Facebook op Instagram op LinkedIn op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud