Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (Bachelor) – HAN University of Applied Sciences – Nijmegen

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (Bachelor) – HAN University of Applied Sciences – Nijmegen

De hbo bachelorstudie Leraar Aardrijkskunde VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je lesstof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar aardrijkskunde. Het vak houdt je bezig met het aardoppervlak waarbij veel aandacht geschonken wordt aan de rol van de mens daarin.

HAN University of Applied Sciences, Nijmegen

Deze opleiding kun je volgen bij HAN University of Applied Sciences, Nijmegen in Nijmegen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
8.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Vanaf begin februari is jouw studiekeuzecheck beschikbaar. Doe de studiekeuzecheck meteen als je de e-mail krijgt. Dan weet je snel of je een match hebt. En kun je met een gerust hart de zomervakantie tegemoet. Het invullen van de online vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. Daarna schrijf je een motivatiebrief. Voor het 2e deel van de studiekeuzecheck maak je een afspraak: * Je maakt een korte taaltoets * Je bespreekt de vragenlijst * Je kunt verder praten met studenten en docenten. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde, die je kunt volgen bij HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding141 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 33 eerstejaars
 • Eerstejaars man 67%
 • Eerstejaars vrouw 33%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 70%
 • Studeert door na afronden opleiding 21%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 71 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 5.6% een 3, 70.4% een 4 en tot slot heeft 23.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.4 / 10
 • Sfeer 9.2 / 10
 • Docenten 8.5 / 10
 • Studiebegeleiding 8.0 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 5.6%
4 / 5 70.4%
5 / 5 23.9%
92%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

95%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

92%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,700

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

33

Werkuren per week (gemiddeld).

2%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

86%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

4.0

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

3.3

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

92%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs85.7% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van HAN University of Applied Sciences in Nijmegen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van HAN University of Applied Sciences, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (voltijd) in Nijmegen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Nijmegen!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde te volgen bij HAN University of Applied Sciences:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde kun je onder andere bij HAN University of Applied Sciences in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde wil volgen bij HAN University of Applied Sciences, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van HAN University of Applied Sciences kreeg in 2023 het cijfer 8.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde studeren momenteel rond de 141 studenten in Nederland.

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van HAN University of Applied Sciences heeft 2% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Kapittelweg 33
6525 EN, Nijmegen
Gelderland
 op Facebook op Instagram op LinkedIn op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud