Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Muziektherapie

HBO Muziektherapie

Binnen de studie Muziektherapie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Muziektherapie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Muziektherapie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Muziektherapie

De hbo bachelorstudie Muziektherapie is gericht op het opleiden tot muziektherapeut. Een muziektherapeut is een musicus die zijn muzikale vaardigheden op systematische, therapeutische en doelgerichte wijze toepast bij het behandelen van kinderen en volwassenen. Het kan gaan om mensen met psychische problemen of met een verstandelijke of motorische beperking. De muziektherapeut gebruikt muziek als belangrijkste middel voor verandering, stabilisatie, acceptatie of ontwikkeling. Muziektherapeuten werken binnen de geestelijke gezondheidszorg, welzijn, justitiële inrichtingen, instellingen voor mensen met beperkingen, in het (speciaal) onderwijs en als zelfstandig gevestigd beroepsbeoefenaar. Tijdens deze vierjarige studie krijg je een brede muzikale studie op zanggebied en diverse instrumenten. De therapeutische basis verwerft zich in vakken als methodiek, muziekpsychologie, zelfervaring en gezondheidsleer.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: slecht
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 23
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 23.000
Studenten aantal: 81

Bachelor Muziektherapie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Muziektherapie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Muziektherapie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

ArtEZ University of the Arts

Hbo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector hbo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud