Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Informatica

Hbo Informatica

We kunnen er tegenwoordig niet meer zonder en vele zaken binnen ons leven worden hierdoor geregeld; informatica. Informatica wordt gebruikt voor bijvoorbeeld bepaalde software, ICT-systemen en natuurlijk functionele apps. Lijkt het jou leuk om hiermee aan de slag te gaan en te leren hoe je complexe ICT-systemen ontwerpt en implementeert? Dan is een hbo-opleiding Informatica wellicht de juiste keuze voor jou!

Tijdens de opleiding hbo Informatica zul je veel te maken krijgen met programmeren en programmeertaal. Zo zul je bepaalde vakken krijgen omtrent het ontwerpen en programmeren van databases en hoe je dit goed kunt inzetten. Ben jij de nieuwe software engineer, data engineer of software developer? Je leert het allemaal tijdens deze hbo-opleiding!

Toelatingseisen hbo Informatica

Om toegelaten te worden tot de opleiding Informatica, kan het zijn dat je hiervoor moet voldoen aan een aantal eisen. Dit worden de toelatingseisen genoemd. Zo kan er van je verwacht worden dat je een bepaald diploma hebt behaald en soms is er zelfs een bepaald vak nodig binnen het diploma. Let op; het kan per hogeschool verschillen, welke toelatingseisen zij hebben voor het toelaten bij de opleiding hbo Informatica. Kijk hier dus goed naar bij de hogeschool naar keuze!

Havo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Vwo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo

  • Niveau 4 Diploma

Alle hbo Informatica opleidingen

Hieronder vind je ons complete aanbod hbo-opleidingen in de studierichting Informatica. Wil je meer informatie ontvangen van de opleiding bij een bepaalde instelling, klik dan op ‘informatie aanvragen’.

Helaas, geen resultaat gevonden. Probeer het nog eens of neem contact met ons op via info@studiegids.nl!

Informatica gerelateerde hbo studierichtingen

Hieronder vind je enkele andere studierichtingen binnen de sector Exact en Informatica. Klik op de hbo studierichting naar keuze en vind daar de studie die je zoekt!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 16:06.

Bronnen: geen

Skip to content