Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Technische Natuurkunde

HBO Technische Natuurkunde

Binnen de studie Technische Natuurkunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Technische Natuurkunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Technische Natuurkunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Technische Natuurkunde

De hbo bachelorstudie Technische Natuurkunde is gericht op nieuwe technieken en meetmethoden. Het gaat om technische toepassingen van natuurkundige principes in de mees uiteenlopende vakgebieden. Je verkrijgt inzicht in actuele natuurkundige verschijnselen, leert deze verschijnselen verklaren en je technische en wetenschappelijke kennis toe te passen. Daarnaast leer je processen beschrijven, beoordelen, (her)ontwerpen, verbeteren en optimaliseren. Hiervoor doe je technische, economische, juridische, commerciële, organisatorische, sociale en internationale kennis op. Ook leer je de samenhang zien tussen de verschillende deelgebieden.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 262
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 66.500
Studenten aantal: 876

Bachelor Technische Natuurkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Technische Natuurkunde opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Technische Natuurkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Fontys Hogeschool
Saxion
De Haagse Hogeschool
Hogeschool van Amsterdam

Hbo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector hbo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud