Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Dans

HBO Dans

Binnen de studie Dans zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Dans wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Dans-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Dans

De hbo associate degree Dans zorgt ervoor dat de dansers voldoende worden toegerust om de rol te kunnen spelen waarvoor ze gevraagd worden. Talentvolle gediplomeerde mbo-ers Dans krijgen daardoor de mogelijkheid om door te groeien naar een actieve carrière in professionele producties, waarvoor zij (als mbo-danser) niet zijn opgeleid. Anderzijds wordt een basis gelegd voor een ‘overzienbare’ vervolgstudie op hbo-niveau. Met dit laatste worden de kansen op een vervolgcarrière in de musical- en showwereld vergroot als ze boven een bepaalde leeftijd zijn en als all round podiumkunstenaar meer kans maken op werk en nadat ze hun actieve podiumcarrière hebben beëindigd.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 5
Studenten aantal: 17

Associate degree Dans opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Dans opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Dans-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Hanzehogeschool Groningen

Bachelor Dans

De hbo bachelorstudie Dans is gericht op de mentale, creatieve en fysieke ontwikkeling van danstalent. Je leert verschillende dansstijlen, zoals klassieke dans, jazzdans, streetdance en moderne dans. Ook besteed je aandacht aan bijvoorbeeld choreografie, muziektheorie of dans- en cultuurgeschiedenis.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: erg hoog
Eerstejaars aantal: 179
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 26.143
Studenten aantal: 586

Bachelor Dans opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Dans opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Dans-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Codarts Hogeschool voor de Kunsten
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Fontys Hogeschool
ArtEZ University of the Arts
Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool der Kunsten Den Haag

Hbo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector hbo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud