Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Docent Dans (Bachelor) – ArtEZ University of the Arts – Arnhem

Docent Dans (Bachelor) – ArtEZ University of the Arts – Arnhem

De hbo bachelorstudie Docent Dans is gericht op de kunstzinnige, theoretische en pedagogisch-didactische kenmerken van dans. Denk bijvoorbeeld aan ballet, showmusicaldans en jazzdans. De studie biedt niet alleen danstraining en presentatietechnieken, ook theorievakken (bijvoorbeeld dansgeschiedenis), creatieve vaardigheden (bijvoorbeeld improvisatie) en management- en ondernemersvaardigheden komen aan bod. Je geeft lessen en workshops, maakt voorstellingen en begeleidt educatieve dansprojecten. Ook ben je bevoegd om dansles te geven.

Voor verdere informatie ga naar artez.nl.

ArtEZ University of the Arts, Arnhem

Deze opleiding kun je volgen bij ArtEZ University of the Arts, Arnhem in Arnhem.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Docent Dans.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis danstechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: zeggingskracht als danser; creativiteit bij improvisatie; originaliteit bij het creëren van bewegingsmateriaal; stijlgevoel en presentatie.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis danstechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: zeggingskracht als danser; creativiteit bij improvisatie; originaliteit bij het creëren van bewegingsmateriaal; stijlgevoel en presentatie.
Vooropleidingseisen: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis danstechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: zeggingskracht als danser; creativiteit bij improvisatie; originaliteit bij het creëren van bewegingsmateriaal; stijlgevoel en presentatie.

Tijdens de aanmeld- en toelatingsprocedure wordt ook de studiekeuzecheck meegenomen.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Docent Dans, die je kunt volgen bij ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding79 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 22 eerstejaars
 • Eerstejaars man 5%
 • Eerstejaars vrouw 95%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 89%
 • Studeert door na afronden opleiding 31%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Docent Dans (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 38 studenten gestemd op de opleiding Docent Dans. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 5.3% een 2, 15.8% een 3, 60.5% een 4 en tot slot heeft 18.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 8.0 / 10
 • Studiebegeleiding 7.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 5.3%
3 / 5 15.8%
4 / 5 60.5%
5 / 5 18.4%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Docent Dans (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Docent Dans van ArtEZ University of the Arts in Arnhem achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Docent Dans dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Docent Dans Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Docent Dans. Heb je zelf ook ervaring met Docent Dans van ArtEZ University of the Arts, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Docent Dans (voltijd) in Arnhem de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Arnhem!


Veelgestelde Vragen over Docent Dans

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Docent Dans te volgen bij ArtEZ University of the Arts:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Docent Dans volgen?

De opleiding Docent Dans kun je onder andere bij ArtEZ University of the Arts in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Docent Dans?

Als je de opleiding Docent Dans wil volgen bij ArtEZ University of the Arts, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Docent Dans?

De opleiding Docent Dans van ArtEZ University of the Arts kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Docent Dans, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Docent Dans?

Aan de opleiding Docent Dans studeren momenteel rond de 79 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Onderlangs 9
6812 CE, Arnhem
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud