Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Applied Science

HBO Applied Science

Binnen de studie Applied Science zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Applied Science wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Applied Science-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Applied Science

De hbo bachelorstudie Applied Science is gericht op het gebied van (micro-)biologie, chemie en chemische technologie. Je leert nieuwe medicijnen ontwikkelen of kunststoffen voor nieuwe toepassingen bedenken. Je kunt een bijdrage leveren om bijvoorbeeld brandstoffen minder milieubelastend te maken. Je kunt later terecht bij zowel kleinere bedrijven, multinationals als overheid en zorginstellingen in een commerciële of beleidsmatige functie.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 186
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 94.000
Studenten aantal: 905

Bachelor Applied Science opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Applied Science opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Applied Science-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Fontys Hogeschool
Zuyd Hogeschool

Hbo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector hbo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud