Studiegids » wo » WO Opleidingen » Vrijetijdwetenschappen (Bachelor) – Breda University of Applied Sciences – Breda

Vrijetijdwetenschappen (Bachelor) – Breda University of Applied Sciences – Breda

De universitaire bachelorstudie Vrijetijdswetenschappen is een combinatie van bedrijfskunde (marketing, economie, innovatie en organisatie) en sociale wetenschappen (sociologie, psychologie en antropologie). De studie leidt je op tot professional in het oplossen van complexe vraagstukken in de vrijetijdssector. Door middel van een multidisciplinaire, academische en op onderzoek gebaseerde aanpak zul je vrijetijdsconcepten kunnen verkennen en oplossen. Je kunt een carrière tegemoet gaan in de wereld van strategisch beleid, marketing en management of als onderzoeker in de vrijetijdsindustrie.

In deze wetenschappelijke opleiding ga je vanuit verschillende invalshoeken naar vrije tijd kijken. Je krijgt vakken over het belang van sport en cultuur voor individuen, de business en de maatschappij. Welzijn is een belangrijk thema, en ook innovatie en duurzaamheid. Je leert hoe de vrijetijdssector is georganiseerd en wat het belang is van onderzoek, beleid en regelgeving.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.2
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Vrijetijdwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Vrijetijdwetenschappen, die je kunt volgen bij Breda University of Applied Sciences in Breda. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding44 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 16 eerstejaars
 • Eerstejaars man 44%
 • Eerstejaars vrouw 56%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 54%
 • Studeert door na afronden opleiding 85%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Vrijetijdwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 10 studenten gestemd op de opleiding Vrijetijdwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 10.0% een 3, 70.0% een 4 en tot slot heeft 20.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.2 / 10
 • Docenten 8.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.9 / 10
 • Studiefaciliteiten 9.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 10.0%
4 / 5 70.0%
5 / 5 20.0%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Vrijetijdwetenschappen van Breda University of Applied Sciences in Breda achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Vrijetijdwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Vrijetijdwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Vrijetijdwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Vrijetijdwetenschappen van Breda University of Applied Sciences, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Vrijetijdwetenschappen (voltijd) in Breda de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Breda!

Veelgestelde Vragen over Vrijetijdwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Vrijetijdwetenschappen te volgen bij Breda University of Applied Sciences:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Vrijetijdwetenschappen volgen?

De opleiding Vrijetijdwetenschappen kun je onder andere bij Breda University of Applied Sciences in Breda volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Vrijetijdwetenschappen?

Als je de opleiding Vrijetijdwetenschappen wil volgen bij Breda University of Applied Sciences, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Vrijetijdwetenschappen?

De opleiding Vrijetijdwetenschappen van Breda University of Applied Sciences kreeg in 2023 het cijfer 8.2.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Vrijetijdwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Vrijetijdwetenschappen?

Aan de opleiding Vrijetijdwetenschappen studeren momenteel rond de 44 studenten in Nederland.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud