Studiegids » wo » WO Opleidingen » Technische Bestuurskunde (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

Technische Bestuurskunde (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

De universitaire bachelorstudie Technische Bestuurskunde is gericht op de analyse van complexe problemen op het gebied van technische infrastructuren en de daaraan gerelateerde diensten in de maatschappij, zoals systemen voor telecommunicatie, energievoorziening, watermanagement, automobiliteit en openbaar vervoer. Bij dit soort problemen zijn altijd meerdere belanghebbenden betrokken. Daarom doe je naast technische, wiskundige en modelleerkennis ook kennis op van organisatie, management, economie, bestuurskunde en recht.

De opleiding duurt 3 jaar. In de eerste 2 jaar volg je per periode 9 weken college en de laatste week sluit je af met tentamens. Er zijn diverse onderwijsvormen, zoals hoorcolleges, werkcolleges en projecten. Simulaties en een managementgame zijn hier onderdeel van. In je eerste jaar kies je een domein. Ook is ruimte gereserveerd voor vaardigheden zoals presenteren en rapporteren. Je 3e jaar start met een minor, eventueel in het buitenland. Je rondt af met het Bachelor Eindproject.

Technische Universiteit Delft, Delft

Deze opleiding kun je volgen bij Technische Universiteit Delft, Delft in Delft.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Technische Bestuurskunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Niet verplicht..

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Technische Bestuurskunde, die je kunt volgen bij Technische Universiteit Delft in Delft. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding1064 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 316 eerstejaars
 • Eerstejaars man 69%
 • Eerstejaars vrouw 31%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 73%
 • Studeert door na afronden opleiding 98%

Studiecijfers

 • Percentage buitenlandse studenten 5.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Technische Bestuurskunde (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 271 studenten gestemd op de opleiding Technische Bestuurskunde. Waarvan er 0.4% een 1 hebben gegeven, 2.2% een 2, 14.0% een 3, 72.0% een 4 en tot slot heeft 11.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.2 / 10
 • Docenten 7.5 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.4%
2 / 5 2.2%
3 / 5 14.0%
4 / 5 72.0%
5 / 5 11.4%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Engineering and Policy Analysis25.3% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Engineering and Policy Analysis.
 • Construction Management and Engineering7.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Construction Management and Engineering.
 • Complex Systems Engineering and Management43.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Complex Systems Engineering and Management.
 • Transport, Infrastructure and Logistics18.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Transport, Infrastructure and Logistics.
 • Geomatics5.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Geomatics.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Technische Bestuurskunde van Technische Universiteit Delft in Delft achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Technische Bestuurskunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Technische Bestuurskunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Technische Bestuurskunde. Heb je zelf ook ervaring met Technische Bestuurskunde van Technische Universiteit Delft, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Technische Bestuurskunde (voltijd) in Delft de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Delft!

Veelgestelde Vragen over Technische Bestuurskunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Technische Bestuurskunde te volgen bij Technische Universiteit Delft:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Technische Bestuurskunde volgen?

De opleiding Technische Bestuurskunde kun je onder andere bij Technische Universiteit Delft in Delft volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Technische Bestuurskunde?

Als je de opleiding Technische Bestuurskunde wil volgen bij Technische Universiteit Delft, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Technische Bestuurskunde?

De opleiding Technische Bestuurskunde van Technische Universiteit Delft kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Technische Bestuurskunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Technische Bestuurskunde?

Aan de opleiding Technische Bestuurskunde studeren momenteel rond de 1064 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Technische Universiteit Delft, vestiging Delft

Adresgegevens

Mekelweg 5
2628 CD, Delft
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud