Studiegids » wo » WO Opleidingen » Technische Aardwetenschappen (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

Technische Aardwetenschappen (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

De universitaire bachelorstudie Technische Aardwetenschappen slaat een brug tussen geologie, techniek en maatschappelijke en economische vraagstukken en richt zich daarbij op een breed internationaal vakgebied, variërend van de opsporing en winning van grondstoffen tot alle mogelijke verwerkings- en productieprocessen die daarmee samenhangen. Bij dit alles staat een duurzaam gebruik van de ondergrond centraal.

Een studiejaar is verdeeld in vier gelijke onderwijsperioden (kwartielen) van 10 weken. In elk kwartiel staat een thema centraal. Je volgt colleges in theoretische vakken als natuurkunde, scheikunde, wiskunde en geologie. Daarnaast volg je toegepaste vakken waarbij je, onder andere, leert hoe je satellietgegevens gebruikt om de aarde in kaart te brengen. Ook ben je praktisch bezig in de vorm van veldwerk, opdrachten, groepswerk, simulaties, practica en studiereizen.

Technische Universiteit Delft, Delft

Deze opleiding kun je volgen bij Technische Universiteit Delft, Delft in Delft.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Technische Aardwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De TU Delft vindt het belangrijk dat je een juiste studiekeuze maakt. Daarom bieden we de studiekeuzecheck aan waarop je ook feedback ontvangt. Bij Applied Earth Sciences is de studiekeuze check niet verplicht en het advies niet bindend. Ook bij een negatief advies mag je dus aan de opleiding beginnen. Maar het is dan wel verstandig om na te denken of de opleiding echt bij je past.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Technische Aardwetenschappen, die je kunt volgen bij Technische Universiteit Delft in Delft. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding236 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 70 eerstejaars
 • Eerstejaars man 67%
 • Eerstejaars vrouw 33%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 64%
 • Studeert door na afronden opleiding 82%

Studiecijfers

 • Percentage buitenlandse studenten 40.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Technische Aardwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 68 studenten gestemd op de opleiding Technische Aardwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 4.4% een 2, 20.6% een 3, 58.8% een 4 en tot slot heeft 16.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.7 / 10
 • Sfeer 8.5 / 10
 • Docenten 7.5 / 10
 • Studiebegeleiding 7.6 / 10
 • Toetsing en informatie 7.3 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.2 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 4.4%
3 / 5 20.6%
4 / 5 58.8%
5 / 5 16.2%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Applied Earth Sciences65.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Applied Earth Sciences.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Technische Aardwetenschappen van Technische Universiteit Delft in Delft achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Technische Aardwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Technische Aardwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Technische Aardwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Technische Aardwetenschappen van Technische Universiteit Delft, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Technische Aardwetenschappen (voltijd) in Delft de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Delft!

Veelgestelde Vragen over Technische Aardwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Technische Aardwetenschappen te volgen bij Technische Universiteit Delft:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Technische Aardwetenschappen volgen?

De opleiding Technische Aardwetenschappen kun je onder andere bij Technische Universiteit Delft in Delft volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Technische Aardwetenschappen?

Als je de opleiding Technische Aardwetenschappen wil volgen bij Technische Universiteit Delft, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Technische Aardwetenschappen?

De opleiding Technische Aardwetenschappen van Technische Universiteit Delft kreeg in 2023 het cijfer 7.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Technische Aardwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Technische Aardwetenschappen?

Aan de opleiding Technische Aardwetenschappen studeren momenteel rond de 236 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Technische Universiteit Delft, vestiging Delft

Adresgegevens

Mekelweg 5
2628 CD, Delft
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud