Studiegids » wo » WO Opleidingen » Russische Studies (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

Russische Studies (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

De universitaire bachelorstudie Russische Studies is gericht op mensen met affiniteit voor de Russische maatschappij: van de staatkunde en het recht tot de cultuur en het economische stelsel. Rusland is het grootste land ter wereld en zoekt bovendien steeds meer aansluiting met het westen. Als afgestudeerde in Russische studies wee je alles van het land, ben je een onafhankelijk, kritische denker en beheers je de taal. Dat maak je aantrekkelijk voor verschillende werkgevers in het internationale bedrijfsleven, in de media, bij de overheid of in de non-gouvernementele sector.

Als student Russische studies studeer je in principe 40 uur per week. Een volle werkweek dus! Je besteedt ongeveer 20 uur per week aan colleges, werkgroepen en tentamens. De rest van de studieweek bereid je die zelfstandig voor. In hoorcolleges licht de docent een thema of een deelonderwerp toe, zodat je aantekeningen kunt maken en vragen kunt stellen. In werkcolleges ga je zelf aan de slag en discussieer je over teksten en over vertalingen van jou en je medestudenten.

Universiteit Leiden, Leiden

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Leiden in Leiden.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Russische Studies.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck is een digitale vragenlijst. Je ontvangt hem nadat je je voor een bachelorstudie hebt aangemeld. De vragen gaan over je studiekeuze en jezelf: je motivatie, je cijfers en wat je verwacht van je studie en het studentenleven. Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld krijg je een persoonlijk rapport met daarin feedback op jouw antwoorden. Aan de hand daarvan kun je zelf nagaan of de opleiding goed aansluit bij jouw verwachtingen en capaciteiten.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Russische Studies, die je kunt volgen bij Universiteit Leiden in Leiden. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding86 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 27 eerstejaars
 • Eerstejaars man 63%
 • Eerstejaars vrouw 37%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 63%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Russische Studies (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 23 studenten gestemd op de opleiding Russische Studies. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 4.3% een 2, 8.7% een 3, 56.5% een 4 en tot slot heeft 30.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.3 / 10
 • Sfeer 9.1 / 10
 • Docenten 8.7 / 10
 • Studiebegeleiding 7.5 / 10
 • Toetsing en informatie 8.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 4.3%
3 / 5 8.7%
4 / 5 56.5%
5 / 5 30.4%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Russische Studies van Universiteit Leiden in Leiden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Russische Studies dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Russische Studies Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Russische Studies. Heb je zelf ook ervaring met Russische Studies van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Russische Studies (voltijd) in Leiden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leiden!

Veelgestelde Vragen over Russische Studies

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Russische Studies te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Russische Studies volgen?

De opleiding Russische Studies kun je onder andere bij Universiteit Leiden in Leiden volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Russische Studies?

Als je de opleiding Russische Studies wil volgen bij Universiteit Leiden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Russische Studies?

De opleiding Russische Studies van Universiteit Leiden kreeg in 2023 het cijfer 8.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Russische Studies, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Russische Studies?

Aan de opleiding Russische Studies studeren momenteel rond de 86 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging Leiden

Adresgegevens

Rapenburg 70
2311 EZ, Leiden
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud