Studiegids » wo » WO Opleidingen » Recht en Arbeid (Master) – Maastricht University – Maastricht

Recht en Arbeid (Master) – Maastricht University – Maastricht

De universitaire masterstudie Recht en Arbeid is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de regelingen en voorzieningen ten aanzien van arbeid en ziekte. Aan de orde komen onder andere methoden ter bevordering van preventie en reïntegratie en rechten en plichten van werkgevers en werknemers. De onderwerpen worden vanuit (inter)nationaal perspectief, maar ook vanuit een gezondheidswetenschappelijke invalshoek benaderd. Je kunt dan aan het werk bij onder andere de overheid, in de individuele hulpverlening of in juridische beroepen, zoals de advocatuur of de rechterlijke macht.

Je werkt in kleine groepen aan praktijkproblemen. Zelfstandig en in groepsverband analyseer je casus, bestudeer en verwerk je verdiepende literatuur. Uiteindelijk rapporteer je je bevindingen aan je medestudenten en opdrachtgevers. Tijdens je studie word je verder getraind in vaardigheden zoals het schrijven van essays en bezwaar- en beroepschriften, mondeling presenteren en discussietechnieken. https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/onderwijs/waarom-de-um/probleemgestuurd-onderwijs

Maastricht University, Maastricht

Deze opleiding kun je volgen bij Maastricht University, Maastricht in Maastricht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Recht en Arbeid.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Recht en Arbeid, die je kunt volgen bij Maastricht University in Maastricht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 30 eerstejaars
 • Eerstejaars man 17%
 • Eerstejaars vrouw 83%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Recht en Arbeid (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 14 studenten gestemd op de opleiding Recht en Arbeid. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 64.3% een 4 en tot slot heeft 35.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.7 / 10
 • Sfeer 8.3 / 10
 • Docenten 8.5 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 0.0%
4 / 5 64.3%
5 / 5 35.7%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Recht en Arbeid (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Recht en Arbeid van Maastricht University in Maastricht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Recht en Arbeid dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Recht en Arbeid Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Recht en Arbeid. Heb je zelf ook ervaring met Recht en Arbeid van Maastricht University, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Recht en Arbeid (voltijd) in Maastricht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Maastricht!


Veelgestelde Vragen over Recht en Arbeid

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Recht en Arbeid te volgen bij Maastricht University:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Recht en Arbeid volgen?

De opleiding Recht en Arbeid kun je onder andere bij Maastricht University in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Recht en Arbeid?

Als je de opleiding Recht en Arbeid wil volgen bij Maastricht University, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Recht en Arbeid?

De opleiding Recht en Arbeid van Maastricht University kreeg in 2023 het cijfer 8.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Recht en Arbeid, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Maastricht University, vestiging Maastricht

Adresgegevens

Minderbroederweg 4 tot 6
6211 LK, Maastricht
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen