Studiegids » wo » WO Opleidingen » Philosophy, Politics and Economics (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Philosophy, Politics and Economics (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Philosophy, Politics and Economics bereidt je voor op een leiderschapspositie in het bedrijfsleven, de politiek, academische wereld en verder. Het internationale programma bevat kerncompetenties vanuit filosofie, politicologie en economie.

Het onderwijs is gelijk verdeeld over hoorcolleges en seminars. Zo krijg je de kans om in kleine groepen met de lesstof aan de slag te gaan. In het eerste jaar volg je basisvakken in de drie hoofddisciplines. Vanaf je tweede jaar kies je twee van de drie disciplines om je kennis te verdiepen. In jaar 3 studeer je een semester in het buitenland of loop je stage, volg je vakken binnen je specialisatie en schrijf je jouw PPE bachelorscriptie.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Onderdeel van je aanmelding voor een bacheloropleiding is de check of de opleiding echt bij jou past. Dit doe je met de VU Studiekeuzecheck. De VU Studiekeuzecheck bestaat uit een verplichte online vragenlijst. Daarnaast bieden de meeste opleidingen ook nog een (online) activiteit aan. . Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

Verhoogd collegegeld intensief programma: 1

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Philosophy, Politics and Economics, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding262 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 84 eerstejaars
 • Eerstejaars man 51%
 • Eerstejaars vrouw 49%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 80%
 • Studeert door na afronden opleiding 37%

Studiecijfers

 • Percentage buitenlandse studenten 50.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 111 studenten gestemd op de opleiding Philosophy, Politics and Economics. Waarvan er 0.9% een 1 hebben gegeven, 2.7% een 2, 10.8% een 3, 61.3% een 4 en tot slot heeft 24.3% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 6.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.9%
2 / 5 2.7%
3 / 5 10.8%
4 / 5 61.3%
5 / 5 24.3%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Economics25.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Economics.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Philosophy, Politics and Economics van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Philosophy, Politics and Economics dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Philosophy, Politics and Economics Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Philosophy, Politics and Economics. Heb je zelf ook ervaring met Philosophy, Politics and Economics van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Philosophy, Politics and Economics (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Philosophy, Politics and Economics

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Philosophy, Politics and Economics te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Philosophy, Politics and Economics volgen?

De opleiding Philosophy, Politics and Economics kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Philosophy, Politics and Economics?

De opleiding Philosophy, Politics and Economics van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Philosophy, Politics and Economics, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Philosophy, Politics and Economics?

Aan de opleiding Philosophy, Politics and Economics studeren momenteel rond de 262 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud