Studiegids » wo » WO Opleidingen » Oude Nabije Oosten-studies (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

Oude Nabije Oosten-studies (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

De universitaire bachelorstudie Oude Nabije Oosten-studies is een interdisciplinaire studie gericht op het verre verleden van culturen in het Middellandse Zeegebied. Uiteindelijk kun je kiezen uit vier trajecten: Egyptische taal en cultuur, Talen en culturen van Mesopotamië en Anatolië, de Wereld van de Bijbel (Hebreeuws en Aramees) en de Mediterrane wereld in breed perspectief. Door schriftelijke en materiële bronnen te bestuderen, probeer je het leven in deze oude maatschappijen en culturen te begrijpen vanuit historische, taalkundige en archeologische invalshoeken.

Als student Oude Nabije Oosten-studies studeer je in principe 40 uur per week. Een volle werkweek dus! Je besteedt ongeveer 16 uur per week aan colleges, werkgroepen en tentamens. De rest van de studieweek bereid je die zelfstandig voor. Tijdens een hoorcollege licht de docent een thema of een deelonderwerp toe, zodat je aantekeningen kunt maken en vragen kunt stellen. In werkcolleges ga je dieper op de stof in en discussieer je met je medestudenten en docent. Je maakt opdrachten en houdt refer…

Universiteit Leiden, Leiden

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Leiden in Leiden.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Oude Nabije Oosten-studies.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck is een digitale vragenlijst. Je ontvangt hem nadat je je voor een bachelorstudie hebt aangemeld. De vragen gaan over je studiekeuze en jezelf: je motivatie, je cijfers en wat je verwacht van je studie en het studentenleven. Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld krijg je een persoonlijk rapport met daarin feedback op jouw antwoorden. Aan de hand daarvan kun je zelf nagaan of de opleiding goed aansluit bij jouw verwachtingen en capaciteiten.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Oude Nabije Oosten-studies, die je kunt volgen bij Universiteit Leiden in Leiden. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding59 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 19 eerstejaars
 • Eerstejaars man 42%
 • Eerstejaars vrouw 58%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 65%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Oude Nabije Oosten-studies (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 22 studenten gestemd op de opleiding Oude Nabije Oosten-studies. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 4.5% een 3, 72.7% een 4 en tot slot heeft 22.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.4 / 10
 • Sfeer 8.2 / 10
 • Docenten 8.5 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 8.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.1 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 4.5%
4 / 5 72.7%
5 / 5 22.7%


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Oude Nabije Oosten-studies van Universiteit Leiden in Leiden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Oude Nabije Oosten-studies dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Oude Nabije Oosten-studies Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Oude Nabije Oosten-studies. Heb je zelf ook ervaring met Oude Nabije Oosten-studies van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Oude Nabije Oosten-studies (voltijd) in Leiden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leiden!


Veelgestelde Vragen over Oude Nabije Oosten-studies

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Oude Nabije Oosten-studies te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Oude Nabije Oosten-studies volgen?

De opleiding Oude Nabije Oosten-studies kun je onder andere bij Universiteit Leiden in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Oude Nabije Oosten-studies?

Als je de opleiding Oude Nabije Oosten-studies wil volgen bij Universiteit Leiden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Oude Nabije Oosten-studies?

De opleiding Oude Nabije Oosten-studies van Universiteit Leiden kreeg in 2023 het cijfer 8.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Oude Nabije Oosten-studies, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Oude Nabije Oosten-studies?

Aan de opleiding Oude Nabije Oosten-studies studeren momenteel rond de 59 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging Leiden

Adresgegevens

Rapenburg 70
2311 EZ, Leiden
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen