Studiegids » wo » WO Opleidingen » Nieuwgriekse Taal en Cultuur (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Nieuwgriekse Taal en Cultuur (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Nieuwgriekse Taal en Cultuur is gericht op de moderne Griekse taal en cultuur (19e-21e eeuw). Je krijgt inzicht in de ontwikkelingen vanaf de Byzantijnse en Osmaanse (Turkse) tijd en in de relaties tussen de Griekse wereld en West-Europa, Zuidoost-Europa en het Nabije Oosten. Je leert het huidige Grieks spreken en schrijven en besteedt aandacht aan de stadia die deze taal heeft doorgemaakt. Daarnaast bestudeer je de historische en moderne taalkunde en literatuur en de (cultuur)geschiedenis.

De bachelor Nieuwgriekse taal en cultuur duurt drie jaar. Een studiejaar omvat 60 studiepunten (EC). Aan de UvA heb je als student in de taal-, cultuur- en regiostudies de mogelijkheid om naast je bachelor (180 EC in totaal) een extra tweede talenmajor te volgen (72 EC). Deze tweede major versterkt het interdisciplinaire karakter van je opleiding en geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt. De mogelijkheid van een tweede talenmajor is uniek in Nederland.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 180 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

UvA Matching

Na je verzoek tot inschrijving voor een bacheloropleiding moet je meedoen aan de verplichte studiekeuzecheck: UvA Matching. Bij UvA Matching volg je een programma, je bestudeert de studiestof en maakt een toets, waarna je een advies krijgt van de opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. UvA-matching geldt niet voor numerus fixus- of selectieve opleidingen. Check onze website voor meer info.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding8 studenten

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Nieuwgriekse Taal en Cultuur van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Nieuwgriekse Taal en Cultuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Nieuwgriekse Taal en Cultuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Nieuwgriekse Taal en Cultuur. Heb je zelf ook ervaring met Nieuwgriekse Taal en Cultuur van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Nieuwgriekse Taal en Cultuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Nieuwgriekse Taal en Cultuur te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur volgen?

De opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur?

Als je de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur?

Aan de opleiding Nieuwgriekse Taal en Cultuur studeren momenteel rond de 8 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud