Studiegids » wo » WO Opleidingen » Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masteropleidng Musculoskeletal Physiotherapy Sciences)is specifiek toegespitst op klinisch experimenteel onderzoek binnen de musculoskeletale fysiotherapie. De studie heeft een multidisciplinair karakter. De studie richt zich daarom niet alleen op fysiotherapeuten maar ook studenten met een andere voorstudie met interesse in klinisch experimenteel onderzoek. De studie leidt tot kennis van hoogwaardig onderzoek in fysiotherapie, van preklinisch onderzoek in een testomgeving tot het evalueren van de effecten van nieuwe interventies in een kliniek. Studenten leren het toepassen van opgedane kennis en vaardigheden in een eigen onderzoeksproject.

The programme is taught in English. Various teaching formats are used, such as lectures, practicals, work groups, seminars and directed self-guided learning. The different formats enhance your theoretical knowledge and research skills, and integrate those within the context of relevant physiotherapy-related problems. The programme also involves a substantial individual research project. This project can be conducted within the labs of our own faculty or in clinical practices.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 19 eerstejaars
 • Eerstejaars man 53%
 • Eerstejaars vrouw 47%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 50.00%
 • Percentage afstandsonderwijs 50.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 15 studenten gestemd op de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 6.7% een 3, 80.0% een 4 en tot slot heeft 13.3% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.3 / 10
 • Studiefaciliteiten 9.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 6.7%
4 / 5 80.0%
5 / 5 13.3%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Musculoskeletal Physiotherapy Sciences van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Musculoskeletal Physiotherapy Sciences dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Musculoskeletal Physiotherapy Sciences Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Heb je zelf ook ervaring met Musculoskeletal Physiotherapy Sciences van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Musculoskeletal Physiotherapy Sciences te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences volgen?

De opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences?

Als je de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences?

De opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:05.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen