Studiegids » wo » WO Opleidingen » Medische Natuurwetenschappen (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Medische Natuurwetenschappen (Bachelor) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Medische Natuurwetenschappen is gericht op (meten aan) de mens. Voor medisch onderzoek leer je omgaan met geavanceerde fysische, chemische en mathematische technieken en informatiseringstechnieken. Dat geldt voor geneeskundig onderzoek en voor toepassingen in de kliniek. Medisch onderzoek wordt steeds meer uitgevoerd vanuit de natuurwetenschappelijke basisdisciplines. De moderne (complexe) medische instrumenten en behandelmethodes zijn gebaseerd op fysische en chemische kennis en expertise die bij medici vaak niet aanwezig zijn. Ook wiskunde en informatica zijn onmisbare disciplines in de moderne geneeskunde.

In het eerste jaar maak je kennis met o.a. Natuurkunde, Scheikunde, Informatica en Fysiologie in een medische context. In het tweede jaar verdiep je je basiskennis en volg je vakken als Medische pathofysiologie, Statistiek en Optisch waarnemen.Je sluit het jaar af met een project over kanker en krijgt inzicht in de achtergronden van het ontstaan, de diagnostiek en de behandeling daarvan. Het derde jaar start je met een minor naar keuze en sluit je het jaar af met een bachelorproject en scriptie.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Medische Natuurwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Onderdeel van je aanmelding voor een bacheloropleiding is de check of de opleiding echt bij jou past. Dit doe je met de VU Studiekeuzecheck. De VU Studiekeuzecheck bestaat uit een verplichte online vragenlijst. Daarnaast bieden de meeste opleidingen ook nog een (online) activiteit aan. . Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Medische Natuurwetenschappen, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding274 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 99 eerstejaars
 • Eerstejaars man 33%
 • Eerstejaars vrouw 67%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 78%
 • Studeert door na afronden opleiding 92%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Medische Natuurwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 76 studenten gestemd op de opleiding Medische Natuurwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 3.9% een 2, 10.5% een 3, 78.9% een 4 en tot slot heeft 6.6% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.4 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 3.9%
3 / 5 10.5%
4 / 5 78.9%
5 / 5 6.6%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Medical Natural Sciences47.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Medical Natural Sciences.
 • Biomedical Engineering18.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Biomedical Engineering.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Medische Natuurwetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Medische Natuurwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Medische Natuurwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Medische Natuurwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Medische Natuurwetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Medische Natuurwetenschappen (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Medische Natuurwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Medische Natuurwetenschappen te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Medische Natuurwetenschappen volgen?

De opleiding Medische Natuurwetenschappen kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Medische Natuurwetenschappen?

Als je de opleiding Medische Natuurwetenschappen wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Medische Natuurwetenschappen?

De opleiding Medische Natuurwetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Medische Natuurwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Medische Natuurwetenschappen?

Aan de opleiding Medische Natuurwetenschappen studeren momenteel rond de 274 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud