Studiegids » wo » WO Opleidingen » Marketing (Master) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

Marketing (Master) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

De universitaire masterstudie Marketing is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de commerciële activiteiten van bedrijven en instellingen. Je leert de afzet van producten door marketingplannen vergroten en bedenkt reclamecampagnes ter ondersteuning van nieuwe producten. Daarnaast analyseer je de afzetmarkt.

Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, Groningen in Groningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Marketing.

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Uitstekend vindbaar op internet: volg de cursus Zoekmachine Marketing Kennis over zoekmachinemarketing is een must voor ondernemers en online marketeers. Je wil dat mensen je bedrijf makkelijk vinden op internet. Maar hoe organiseer je dat? Leer meer over search engine optimization (SEO) en search engine...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Vergroot je kansen op werk en volg de cursus Online Marketing De promotiemogelijkheden zijn legio dankzij online marketing. Hoe laat je internet voor je werken? Hoe haal je alles uit sociale media, e-mailmarketing en Google? Volg de Online Marketing cursus en leer online positioneren. Toegegeven, het woord...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Deze cursus staat bol van de praktijkvoorbeelden en handvatten voor de praktische e-marketeer. De tientallen video’s samen met het leerboek zijn gebaseerd op een zeer ruime praktijkervaring. De planmatige opzet neemt je stap voor stap mee in de veelomvattende wereld van online marketing. Je leert de...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Wil jij aan de slag in de online marketing? Maak kennis met alle onderdelen die in dit vakgebied aan bod komen met de opleiding NIMA Basiskennis Online Marketing. Je gaat aan de slag met display-advertising, social media, zoekmachinemarketing en e-mailmarketing. Je maakt kennis met Analytics om de online...

Categorie: Economie en Bedrijf | Marketing en communicatie Opleider: NTI

Marketing is een interessant vakgebied, maar voor velen nogal onbekend. Wil jij kennismaken met de grondbeginselen van marketing? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Lees snel verder! Daarom kies je voor NIMA Basiskennis Marketing van het NTI: Officieel NIMA Basiskennis Marketing-diploma  Nu ook met...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Marketing.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Marketing, die je kunt volgen bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 220 eerstejaars
 • Eerstejaars man 47%
 • Eerstejaars vrouw 53%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Marketing (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 118 studenten gestemd op de opleiding Marketing. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 1.7% een 2, 6.8% een 3, 64.4% een 4 en tot slot heeft 27.1% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.3 / 10
 • Sfeer 8.1 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.6 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 1.7%
3 / 5 6.8%
4 / 5 64.4%
5 / 5 27.1%
41%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Marketing (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

After completing this programme, you will be well suited for a career in marketing. Marketing Management (MM) graduates might pursue careers as a Marketing Manager, Brand or Product/Product Category Manager, Sector or Account Manager, Customer Relations Manager, Marketing Strategy Consultant or Direct Marketing Manager. Marketing Analytics and Data Science (MADS) graduates might pursue careers as a Market Researcher in research and consultancy companies, a Market Researcher within an organisation, a Marketing Intelligence Expert, Data Scientist, a Customer Intelligence Expert or a researcher at a university (Research Master's & PhD programmes). As a graduate, your degree will be highly valued in the labour market. The Faculty of Economics and Business is internationally accredited and belongs to the 1% of business schools around the world accredited by both EQUIS and AACSB. FEB Career Services When you become a student at the faculty, we want to support you in developing your career and strengthen your employability skills. You can count on a dedicated on-campus Career Services team offering you a wide range of courses, workshops, events and career-related support during your studies. Everything you need to enter the labour market.

50%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

58%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,866

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

39

Werkuren per week (gemiddeld).

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

83%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

4.0

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

4.0

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

41%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Marketing. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Specialisten op het gebied van reclame en marketing42.3% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Marketing van Rijksuniversiteit Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Marketing dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Marketing Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Marketing. Heb je zelf ook ervaring met Marketing van Rijksuniversiteit Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Marketing (voltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!


Veelgestelde Vragen over Marketing

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Marketing te volgen bij Rijksuniversiteit Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Marketing volgen?

De opleiding Marketing kun je onder andere bij Rijksuniversiteit Groningen in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Marketing?

Als je de opleiding Marketing wil volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Marketing?

De opleiding Marketing van Rijksuniversiteit Groningen kreeg in 2023 het cijfer 8.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Marketing, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Marketing van Rijksuniversiteit Groningen heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van Rijksuniversiteit Groningen, vestiging Groningen

Adresgegevens

Oude Boteringestraat 44
9712 GL, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:05.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen