Studiegids » wo » WO Opleidingen » Management Publieke Sector (Master) – Universiteit Leiden – Den Haag

Management Publieke Sector (Master) – Universiteit Leiden – Den Haag

De universitaire masterstudie Management van de Publieke Sector is gericht op zowel professionals met een relevante hogere beroeps- of wetenschappelijke studie en werkervaring in het openbaar bestuur als doorstroomstudenten vanuit de bachelor. Je houdt je bezig met de vraag naar besturing, strategievorming en doelbewuste verandering van publieke organisaties in de context van het Nederlandse openbaar bestuur. Het publieke en veelvormige (multi-level governance) karakter van het openbaar bestuur zorgt voor de nodige complexiteit en uitdagingen voor de publieke sector manager. Je leert in de master hoe je met deze complexiteit en uitdagingen moet omgaan om tot een hoogwaardige publieke dienstverlening te komen.

Als rode draden lopen er vier profielen door de opleiding heen. De profielen staan voor bestuurskundige kernthema’s waarvan studenten kennis moeten hebben voordat zij in het publieke domein aan de slag gaan. De 4 profielen zijn: Organisatie en Management, Besluitvorming, Politiek en Bestuur, en Beleidseconomie. Het studieprogramma is afhankelijk van de gekozen track. De dagopleiding Politiek, Beleid en Management start jaarlijks in september. De avondopleiding Bestuur en Advisering in februari.

Universiteit Leiden, Den Haag

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Den Haag in Den Haag.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Management Publieke Sector.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Management Publieke Sector, die je kunt volgen bij Universiteit Leiden in Den Haag. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 76 eerstejaars
 • Eerstejaars man 68%
 • Eerstejaars vrouw 32%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 100.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Management Publieke Sector (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 58 studenten gestemd op de opleiding Management Publieke Sector. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 3.4% een 2, 20.7% een 3, 60.3% een 4 en tot slot heeft 15.5% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.0 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 3.4%
3 / 5 20.7%
4 / 5 60.3%
5 / 5 15.5%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Management Publieke Sector (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Management Publieke Sector van Universiteit Leiden in Den Haag achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Management Publieke Sector dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Management Publieke Sector Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Management Publieke Sector. Heb je zelf ook ervaring met Management Publieke Sector van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Management Publieke Sector (voltijd) in Den Haag de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Den Haag!

Veelgestelde Vragen over Management Publieke Sector

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Management Publieke Sector te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Management Publieke Sector volgen?

De opleiding Management Publieke Sector kun je onder andere bij Universiteit Leiden in Den Haag volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Management Publieke Sector?

Als je de opleiding Management Publieke Sector wil volgen bij Universiteit Leiden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Management Publieke Sector?

De opleiding Management Publieke Sector van Universiteit Leiden kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Management Publieke Sector, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging 's-Gravenhage

Adresgegevens

Turfmarkt 99
2511 DP, Den Haag
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud