Studiegids » wo » WO Opleidingen » Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning (Bachelor) – Wageningen University & Research – Wageningen

Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning (Bachelor) – Wageningen University & Research – Wageningen

De universitaire bachelorstudie Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning is gericht op de inrichting van het toekomstige landschap. Je leert plannen maken voor ingrepen in het landschap, variërend van de ontwikkeling van een sportpark of begraafplaats tot plannen voor een stedelijke regio. Daarnaast leer je hoe besluiten over ingrepen tot stand komen en op welke manier je het best kunt omgaan met de beschikbare kennis over het landschap. Kunstzinnige vorming is onderdeel van de studie.

Wageningen University & Research, Wageningen

Deze opleiding kun je volgen bij Wageningen University & Research, Wageningen in Wageningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Aardrijkskunde of Biologie), CM (met (Aardrijkskunde of Biologie) en (Wiskunde A of Wiskunde B)), NG, NT (met Aardrijkskunde of Biologie).
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De universiteit biedt een extra matchingsactiviteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze te checken. Deze online matching is verplicht voor elke aankomende bachelorstudent die in Wageningen een opleiding wil volgen, ongeacht uit welk land je komt.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning, die je kunt volgen bij Wageningen University & Research in Wageningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding366 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 94 eerstejaars
 • Eerstejaars man 41%
 • Eerstejaars vrouw 59%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 87%
 • Studeert door na afronden opleiding 90%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 152 studenten gestemd op de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 3.9% een 2, 8.6% een 3, 64.5% een 4 en tot slot heeft 23.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 9.2 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.1 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 3.9%
3 / 5 8.6%
4 / 5 64.5%
5 / 5 23.0%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Geo-information Science14.3% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Geo-information Science.
 • Urban Environmental Management16.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Urban Environmental Management.
 • Architecture, Urbanism and Building Sciences19.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences.
 • Landscape Architecture and Planning31.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Landscape Architecture and Planning.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning van Wageningen University & Research in Wageningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning. Heb je zelf ook ervaring met Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning van Wageningen University & Research, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning (voltijd) in Wageningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Wageningen!

Veelgestelde Vragen over Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning te volgen bij Wageningen University & Research:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning volgen?

De opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning kun je onder andere bij Wageningen University & Research in Wageningen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning?

Als je de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning wil volgen bij Wageningen University & Research, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning?

De opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning van Wageningen University & Research kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Aardrijkskunde of Biologie), CM (met (Aardrijkskunde of Biologie) en (Wiskunde A of Wiskunde B)), NG, NT (met Aardrijkskunde of Biologie).

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning?

Aan de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning studeren momenteel rond de 366 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Wageningen University & Research, vestiging Wageningen

Adresgegevens

Droevendaalsesteeg 2
6708 PB, Wageningen
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud