Studiegids » wo » WO Opleidingen » Keltische Talen en Cultuur (Bachelor) – Universiteit Utrecht – Utrecht

Keltische Talen en Cultuur (Bachelor) – Universiteit Utrecht – Utrecht

De universitaire bachelorstudie Keltische Talen en Cultuur is gericht op de Keltische talen, de Keltische literatuur, de Keltische cultuur- en kunstgeschiedenis en archeologie van de Keltische wereld. De Keltische talen vormen een zelfstandige groep binnen de overkoepelende Indo-Europese taalfamilie. Tegenwoordig wordt er alleen nog Keltisch gesproken op de Britse eilanden en in Bretagne. Deze zogenoemde insulair-Keltische talen bestaan uit zes taalvarianten. In de studie ligt de nadruk op de twee hoofdvertegenwoordigers daarvan: het Iers en het Welsh, en dan vooral het Oud- en Middel-Iers en het Middel-Welsh.

Universiteit Utrecht, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht, Utrecht in Utrecht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Keltische Talen en Cultuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past, zodat je succesvol je studie doorloopt. Daarom start je inschrijving voor een bachelor met matching. Matching betekent dat je voor de start van je studie uitgebreid kennis maakt met de opleiding van je keuze. Ook praten we met je over je motivatie. Zo kun jij nagaan of je bij de studie past. Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Keltische Talen en Cultuur, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding25 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 5 eerstejaars
 • Eerstejaars man 20%
 • Eerstejaars vrouw 80%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 80%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Keltische Talen en Cultuur (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Keltische Talen en Cultuur. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Sfeer 9.6 / 10
 • Docenten 8.9 / 10
 • Studiebegeleiding 8.8 / 10
 • Toetsing en informatie 8.1 / 10


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Keltische Talen en Cultuur van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Keltische Talen en Cultuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Keltische Talen en Cultuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Keltische Talen en Cultuur. Heb je zelf ook ervaring met Keltische Talen en Cultuur van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Keltische Talen en Cultuur (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Keltische Talen en Cultuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Keltische Talen en Cultuur te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Keltische Talen en Cultuur volgen?

De opleiding Keltische Talen en Cultuur kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Keltische Talen en Cultuur?

Als je de opleiding Keltische Talen en Cultuur wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Keltische Talen en Cultuur, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Keltische Talen en Cultuur?

Aan de opleiding Keltische Talen en Cultuur studeren momenteel rond de 25 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Utrecht, vestiging Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen