Studiegids » wo » WO Opleidingen » International Public Management and Public Policy (Master) – Erasmus Universiteit Rotterdam – Rotterdam

International Public Management and Public Policy (Master) – Erasmus Universiteit Rotterdam – Rotterdam

De universitaire masterstudie International Public Management and Public Policy is gericht op het openbaar bestuur en beleid in een wereld met gezamenlijke problemen. Het overheidsbeleid is internationaal gegaan: organisaties zoals de EU, de VN en de Wereldbank worden steeds belangrijker. Je leert de theorieën, concepten en vaardigheden die je nodig hebt om effectief te werken in een tijd van toenemende internationalisering.

Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam in Rotterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding International Public Management and Public Policy.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding International Public Management and Public Policy, die je kunt volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 58 eerstejaars
 • Eerstejaars man 47%
 • Eerstejaars vrouw 53%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding International Public Management and Public Policy (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 30 studenten gestemd op de opleiding International Public Management and Public Policy. Waarvan er 3.3% een 1 hebben gegeven, 6.7% een 2, 20.0% een 3, 50.0% een 4 en tot slot heeft 20.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 7.8 / 10
 • Studiebegeleiding 6.7 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 3.3%
2 / 5 6.7%
3 / 5 20.0%
4 / 5 50.0%
5 / 5 20.0%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding International Public Management and Public Policy (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over International Public Management and Public Policy van Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie International Public Management and Public Policy dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

International Public Management and Public Policy Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie International Public Management and Public Policy. Heb je zelf ook ervaring met International Public Management and Public Policy van Erasmus Universiteit Rotterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding International Public Management and Public Policy (voltijd) in Rotterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Rotterdam!


Veelgestelde Vragen over International Public Management and Public Policy

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over International Public Management and Public Policy te volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding International Public Management and Public Policy volgen?

De opleiding International Public Management and Public Policy kun je onder andere bij Erasmus Universiteit Rotterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding International Public Management and Public Policy?

Als je de opleiding International Public Management and Public Policy wil volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding International Public Management and Public Policy?

De opleiding International Public Management and Public Policy van Erasmus Universiteit Rotterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding International Public Management and Public Policy, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Erasmus Universiteit Rotterdam, vestiging Rotterdam

Adresgegevens

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA, Rotterdam
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud