Studiegids » wo » WO Opleidingen » International Bachelor’s Programme in Communication and Media (Bachelor) – Erasmus Universiteit Rotterdam – Rotterdam

International Bachelor’s Programme in Communication and Media (Bachelor) – Erasmus Universiteit Rotterdam – Rotterdam

De universitaire bachelorstudie International Communication and Media is gericht op de wereld van media en de sociale, politieke, economische en culturele impact ervan. In De universitaire bachelorstudie onderzoek je de vele vormen van communicatie en hun invloed op hoe mensen en organisatie denken en handelen in verschillende contexten. Daarnaast bestudeer je de cross-culturele, internationale en globale dimensies van communicatie processen. De universitaire bachelorstudie biedt een kosmopolitische en stimulerende omgeving, de juiste mix van theorie en praktijk, flexibele mogelijkheden voor specialisatie en een interactie en intensieve curriculum. De groeiende behoefte in de wereld naar wereldwijde connectiviteit waarborgt een ruime kans op werk in de toekomst.

Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam in Rotterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.6
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Voldoende aanleg, geschiktheid en motivatie voor de opleiding, gelet op de beoogde interculturele en internationale eindkwalificaties en in lijn met de vereisen van het onderwijsconcept van een multiculturele internationale classroom.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media, die je kunt volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding967 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 307 eerstejaars
 • Eerstejaars man 16%
 • Eerstejaars vrouw 84%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 81%
 • Studeert door na afronden opleiding 68%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 223 studenten gestemd op de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media. Waarvan er 1.3% een 1 hebben gegeven, 4.9% een 2, 17.9% een 3, 66.4% een 4 en tot slot heeft 9.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.6 / 10
 • Sfeer 8.0 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.3 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 1.3%
2 / 5 4.9%
3 / 5 17.9%
4 / 5 66.4%
5 / 5 9.4%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Marketing Management27.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Marketing Management.
 • Business Administration13.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Business Administration.
 • Mediastudies (1-jarig)31.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Mediastudies (1-jarig).
 • Sociologie4.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Sociologie.
 • Communicatiewetenschap12.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Communicatiewetenschap.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over International Bachelor's Programme in Communication and Media van Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie International Bachelor's Programme in Communication and Media dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

International Bachelor's Programme in Communication and Media Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie International Bachelor's Programme in Communication and Media. Heb je zelf ook ervaring met International Bachelor's Programme in Communication and Media van Erasmus Universiteit Rotterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media (voltijd) in Rotterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Rotterdam!

Veelgestelde Vragen over International Bachelor's Programme in Communication and Media

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over International Bachelor's Programme in Communication and Media te volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media volgen?

De opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media kun je onder andere bij Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media?

Als je de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media wil volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media?

De opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media van Erasmus Universiteit Rotterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.6.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media?

Aan de opleiding International Bachelor's Programme in Communication and Media studeren momenteel rond de 967 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Erasmus Universiteit Rotterdam, vestiging Rotterdam

Adresgegevens

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA, Rotterdam
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud