Studiegids » wo » WO Opleidingen » Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (Bachelor) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (Bachelor) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

De universitaire bachelorstudie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur is gericht op de klassieke talen en literatuur en op de geschiedenis, materiële cultuur (zoals beeldende kunst) en filosofie van de klassieke oudheid. Ook besteed je aandacht aan de invloed van de klassieke wereld op onze westerse beschaving.

Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, Groningen in Groningen.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 180 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), CM (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), NG (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), NT (met Griekse of Latijnse taal en cultuur).
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Matching

De Faculteit der Letteren gaat er van uit dat jij, via een bezoek aan de Open dagen, deelname aan een Eén Dag student en/of aan een Webklas, jezelf goed hebt voorbereid op de opleiding van jouw keuze. Op basis van deze voorlichtingsactiviteiten bepaal jijzelf of je goed matcht met de opleiding. Vragen over matching bij de Faculteit der Letteren? Hier kun je verdere informatie vinden: www.rug.nl/matching.

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, die je kunt volgen bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding54 studenten


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

  • Oudheidstudies63.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Oudheidstudies.
  • Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen17.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van Rijksuniversiteit Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Griekse en Latijnse Taal en Cultuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Heb je zelf ook ervaring met Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van Rijksuniversiteit Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (deeltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!


Veelgestelde Vragen over Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Griekse en Latijnse Taal en Cultuur te volgen bij Rijksuniversiteit Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur volgen?

De opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur kun je onder andere bij Rijksuniversiteit Groningen in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur?

Als je de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur wil volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), CM (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), NG (met Griekse of Latijnse taal en cultuur), NT (met Griekse of Latijnse taal en cultuur).

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur?

Aan de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur studeren momenteel rond de 54 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Rijksuniversiteit Groningen, vestiging Groningen

Adresgegevens

Oude Boteringestraat 44
9712 GL, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen