Studiegids » wo » WO Opleidingen » Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) (Master) – Maastricht University – Maastricht

Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) (Master) – Maastricht University – Maastricht

De universitaire masterstudie Arts – Klinisch Onderzoeker is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze master is een studie tot basisarts én tot klinisch onderzoeker. Als afgestudeerd arts-klinisch onderzoeker ben je uitstekend toegerust om niet alleen patiënt-georiënteerd klinisch-wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, maar ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek in de patiëntenzorg toe te passen. Zo kun je een brug slaan tussen wetenschappelijk-medisch onderzoek en de (dagelijkse) medische praktijk en kun je een voortrekkersrol spelen bij het toepassen van wetenschappelijke kennis en kunde in de directe patiëntenzorg. Je kunt je specialiseren in bijvoorbeeld huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde of chirurgie.

In elke fase van de opleiding komen de elementen kennis, vaardigheden, professioneel gedrag en wetenschappelijke vorming aan de orde. Verder doe je in de opleiding tot basisarts als co-assistent ervaring op in de praktijk van de gezondheidszorg. De opleiding tot klinisch onderzoeker begint met de basale wetenschappelijk vorming. Uiteindelijk verricht je zelf klinisch-wetenschappelijk onderzoek, voer je wetenschappelijke probleemanalyses uit en schrijf je een wetenschappelijk verslag.

Maastricht University, Maastricht

Deze opleiding kun je volgen bij Maastricht University, Maastricht in Maastricht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research), die je kunt volgen bij Maastricht University in Maastricht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding206 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 50 eerstejaars
 • Eerstejaars man 20%
 • Eerstejaars vrouw 80%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 75 studenten gestemd op de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research). Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 2.7% een 2, 14.7% een 3, 70.7% een 4 en tot slot heeft 12.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 2.7%
3 / 5 14.7%
4 / 5 70.7%
5 / 5 12.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) van Maastricht University in Maastricht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research). Heb je zelf ook ervaring met Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) van Maastricht University, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) (voltijd) in Maastricht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Maastricht!

Veelgestelde Vragen over Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) te volgen bij Maastricht University:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) volgen?

De opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) kun je onder andere bij Maastricht University in Maastricht volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research)?

Als je de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) wil volgen bij Maastricht University, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research)?

De opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) van Maastricht University kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research), dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research)?

Aan de opleiding Geneeskunde en Klinisch Onderzoek (research) studeren momenteel rond de 206 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Maastricht University, vestiging Maastricht

Adresgegevens

Minderbroederweg 4 tot 6
6211 LK, Maastricht
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud