Studiegids » wo » WO Opleidingen » Evidence Based Practice in Health Care (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Evidence Based Practice in Health Care (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De postinitiële masterstudie (wo)Evidence Based Practice in Health Care is gericht om ervaren paramedici, verpleegkundigen en bachelors in de geneeskunde op te leiden. Je leert om een kritische houding ten opzichte van wetenschappelijke literatuur te ontwikkelen en deze literatuur toe te passen in je vakgebied. Daarnaast leer je om zelf te onderzoeken. Na de studie kun je terecht in beroepen als onderzoeker, beleidsadviseur of bestuurslid.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

  • Niveau: WO opleiding
  • Soort opleiding: WO-Master
  • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
  • Titel: Master of Science
8.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Evidence Based Practice in Health Care.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Evidence Based Practice in Health Care (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 51 studenten gestemd op de opleiding Evidence Based Practice in Health Care. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 5.9% een 2, 7.8% een 3, 45.1% een 4 en tot slot heeft 41.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

  • Gemiddelde 8.4 / 10
  • Sfeer 8.5 / 10
  • Docenten 8.5 / 10
  • Studiebegeleiding 7.6 / 10
  • Toetsing en informatie 7.8 / 10
  • Studiefaciliteiten 7.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 5.9%
3 / 5 7.8%
4 / 5 45.1%
5 / 5 41.2%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Evidence Based Practice in Health Care van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Evidence Based Practice in Health Care dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Evidence Based Practice in Health Care Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Evidence Based Practice in Health Care. Heb je zelf ook ervaring met Evidence Based Practice in Health Care van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

IJzersterke opzet met uitstekende begeleiding door deskundige docenten met passie voor lesgeven en klinische epidemiologie

12 juni 2024

Sterke punten:

1. Studie is logisch opgezet in blokken waarbij eerder opgedane kennis relevant is voor de volgende blokken

2. Opgedane kennis is uiterst relevant en direct toepasbaar in de praktijk

3. Docenten hebben overduidelijk passie voor lesgeven en klinische epidemiologie. Dit zie je o.a. terug in de manier waarop ze de lessen hebben vormgegeven. Zo maken ze gebruik van moderne onderwijsmethodes waaronder ‘flipping the classroom’. Bij de meeste blokken worden uitleg en instructies gegeven m.b.v. overzichtelijke en duidelijke video’s ter voorbereiding op de werkcolleges. Tijdens de werkcolleges is er eerst ruimte voor verdere verheldering van de studiestof, om erna met duidelijke opdrachten te oefenen en discussiëren. Verder zie je de passie terug in de persoonlijke begeleiding gedurende de gehele opleiding.

Verbeterpunt:

1. Geen verbeterpunt voor de opleiding zelf, maar wel voor de wet- en regelgeving opgelegd door de overheid. De kosten van deze masteropleiding zijn namelijk aanzienlijk. Dit komt doordat dit een 2e masteropleiding is voor de meeste studenten, wat betekent dat men instellingscollegegeld moet betalen. We hebben klinisch epidemiologen hard nodig om op grote schaal de kwaliteit van klinisch wetenschappelijk onderzoek te verbeteren. Mijn verwachting is dat de overheid de kosten van deze opleiding ruimschoots terug zou verdienen door minder geld te verliezen (via subsidies) aan suboptimaal en soms zinloos onderzoek.

Tim de Vries

Geweldige studie voor iedereen met interesse in gedegen wetenschappelijk onderzoek!

12 juni 2024

Deze studie is een aanrader voor iedereen die zich wetenschappelijk wil verdiepen. Deze studie heeft mij als arts-onderzoeker een geweldige basis en inzichten gegeven voor mijn promotie onderzoek. Deze studie dekt wetenschap in al zijn aspecten. Van scripten schrijven in R, uitgebreide methodologie tot aan ethische en financiele aspecten. De docenten zijn betrokken, zeer vaardig en bovenal enthousiasmerend. Ook het contact met mede-studenten vond ik erg leerzaam. Mensen vanuit verschillende medische hoeken, met ieder zijn expertise en vraagstukken.

Anne

Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Evidence Based Practice in Health Care (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Evidence Based Practice in Health Care

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Evidence Based Practice in Health Care te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Evidence Based Practice in Health Care volgen?

De opleiding Evidence Based Practice in Health Care kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Evidence Based Practice in Health Care?

De opleiding Evidence Based Practice in Health Care van Universiteit van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Evidence Based Practice in Health Care, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud