Studiegids » wo » WO Opleidingen » Education and Child Studies (research) (Master) – Universiteit Leiden – Leiden

Education and Child Studies (research) (Master) – Universiteit Leiden – Leiden

De universitaire masterstudie Developmental Psychopathology in Education and Child Studies (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De studie is gericht op het opleiden van onderwijskundige ontwerpers die oplossingen ontwikkelen voor onderwijs- en studiesproblemen. Zij maken gebruik van een systematische en methodische werkwijze en van wetenschappelijke kennis. Je krijgt inzicht in de belangrijkste onderwijskundige visies, theorieën en modellen en leert problemen in het onderwijs onderkennen, analyseren en oplossen. Centraal staan de vragen hoe kennis zo effectief mogelijk kan worden overgedragen en hoe het onderwijs kan worden georganiseerd en verbeterd.

The research master’s programme Education and Child Studies (Research) consists of the following components: -Compulsory courses -Electives -Research internship/thesis -Researc Master's Project/Thesis https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/education-and-child-studies-research/about-the-programme

Universiteit Leiden, Leiden

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Leiden in Leiden.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Education and Child Studies (research).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Education and Child Studies (research), die je kunt volgen bij Universiteit Leiden in Leiden. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding21 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 6 eerstejaars
 • Eerstejaars man 17%
 • Eerstejaars vrouw 83%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Education and Child Studies (research) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 7 studenten gestemd op de opleiding Education and Child Studies (research). Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 14.3% een 2, 0.0% een 3, 85.7% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.4 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 7.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 14.3%
3 / 5 0.0%
4 / 5 85.7%
5 / 5 0.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Education and Child Studies (research) (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Education and Child Studies (research) van Universiteit Leiden in Leiden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Education and Child Studies (research) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Education and Child Studies (research) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Education and Child Studies (research). Heb je zelf ook ervaring met Education and Child Studies (research) van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Education and Child Studies (research) (voltijd) in Leiden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leiden!

Veelgestelde Vragen over Education and Child Studies (research)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Education and Child Studies (research) te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Education and Child Studies (research) volgen?

De opleiding Education and Child Studies (research) kun je onder andere bij Universiteit Leiden in Leiden volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Education and Child Studies (research)?

Als je de opleiding Education and Child Studies (research) wil volgen bij Universiteit Leiden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Education and Child Studies (research)?

De opleiding Education and Child Studies (research) van Universiteit Leiden kreeg in 2023 het cijfer 7.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Education and Child Studies (research), dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Education and Child Studies (research)?

Aan de opleiding Education and Child Studies (research) studeren momenteel rond de 21 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging Leiden

Adresgegevens

Rapenburg 70
2311 EZ, Leiden
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud