Studiegids » wo » WO Opleidingen » Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

De universitaire masterstudie Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is een voorbereiding op een onderwijsfunctie, educatieve functie of voorlichtingsfunctie. Je doet kennis op van taal en communicatie en leert die inzichten over te brengen op anderen. Je kunt kiezen uit de richtingen Duits, Engels, Frans, Nederlands of Spaans. Na afronding van de studie heb je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Universiteit Utrecht, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht, Utrecht in Utrecht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding72 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 22 eerstejaars
 • Eerstejaars man 14%
 • Eerstejaars vrouw 86%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 21 studenten gestemd op de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 4.8% een 3, 85.7% een 4 en tot slot heeft 9.5% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 9.0 / 10
 • Docenten 8.3 / 10
 • Studiebegeleiding 8.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.6 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 4.8%
4 / 5 85.7%
5 / 5 9.5%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen volgen?

De opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen?

Als je de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen?

De opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen van Universiteit Utrecht kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen?

Aan de opleiding Educatie en Communicatie in de Taal en cultuurwetenschappen studeren momenteel rond de 72 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Utrecht, vestiging Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen