Studiegids » wo » WO Opleidingen » Economics of Public Policy and Management (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

Economics of Public Policy and Management (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

De universitaire masterstudie Economics and Social Science is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de complexe wisselwerking tussen burger en overheid binnen de moderne verzorgingsstaat. ‘Eenvoudige’ economische modellen slagen er niet in het gedrag van burger en overheid in een moderne verzorgingsstaat met hoog opgeleide, geëmancipeerde en sterk geïndividualiseerde burgers en veranderende patronen van solidariteit volledig te verklaren. De inzichten uit de sociale wetenschappen bieden daarop een belangrijke aanvulling.

The staff-to-student ratio in tutorials encourages close interaction between you, your peers, and your professors and lecturers. Guest lectures from experts in the field, company visits and the option to combine your thesis with a research internship all provide you with challenging opportunities to prepare for your future career. You will actively participate in major research projects, conduct your own research, present your results, and write short essays and a Master’s thesis.

Universiteit Utrecht, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht, Utrecht in Utrecht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Economics of Public Policy and Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Economics of Public Policy and Management, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 33 eerstejaars
 • Eerstejaars man 61%
 • Eerstejaars vrouw 39%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Economics of Public Policy and Management (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 23 studenten gestemd op de opleiding Economics of Public Policy and Management. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 13.0% een 3, 73.9% een 4 en tot slot heeft 13.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.0 / 10
 • Sfeer 9.0 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.2 / 10
 • Toetsing en informatie 7.0 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 13.0%
4 / 5 73.9%
5 / 5 13.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Economics of Public Policy and Management (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

redelijk

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Economics of Public Policy and Management van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Economics of Public Policy and Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Economics of Public Policy and Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Economics of Public Policy and Management. Heb je zelf ook ervaring met Economics of Public Policy and Management van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Economics of Public Policy and Management (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!

Veelgestelde Vragen over Economics of Public Policy and Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Economics of Public Policy and Management te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Economics of Public Policy and Management volgen?

De opleiding Economics of Public Policy and Management kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in Utrecht volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Economics of Public Policy and Management?

Als je de opleiding Economics of Public Policy and Management wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Economics of Public Policy and Management?

De opleiding Economics of Public Policy and Management van Universiteit Utrecht kreeg in 2023 het cijfer 8.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Economics of Public Policy and Management, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit Utrecht, vestiging Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud