Studiegids » wo » WO Opleidingen » Data Science (joint degree) (Bachelor) – Technische Universiteit Eindhoven – Eindhoven

Data Science (joint degree) (Bachelor) – Technische Universiteit Eindhoven – Eindhoven

De wo bachelorstudie Data Science is een Engelstalige studie die gericht is op de interactie tussen mens en techniek, programmeren, trendanalyse, recht en big data. Je leert grote hoeveelheden data te analyseren en daaruit trends te signaleren voor bedrijven, overheidsinstellingen en non profit organisaties. Naast de technische kant ben je voornamelijk bezig met maatschappelijke vraagstukken die Data Science oproept. Denk hierbij aan juridische, sociale, ethische en zakelijke kwesties.

Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven in Eindhoven.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Data Science (joint degree).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Wiskunde B), CM (met Wiskunde B), NG (met Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Het maken van een weloverwogen studiekeuze is heel belangrijk. Het vergroot namelijk de kans op studiesucces. Een eerste stap heb je zelf al op het vwo gezet door het kiezen van een vervolgopleiding. Op de TU/e helpen we je door samen met je te kijken of die vervolgopleiding goed bij je past. Dat doen we met een verplichte studiekeuzecheck.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Data Science (joint degree), die je kunt volgen bij Technische Universiteit Eindhoven in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding511 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 182 eerstejaars
 • Eerstejaars man 74%
 • Eerstejaars vrouw 26%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 77%
 • Studeert door na afronden opleiding 84%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Data Science (joint degree) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 152 studenten gestemd op de opleiding Data Science (joint degree). Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 1.3% een 2, 19.1% een 3, 63.2% een 4 en tot slot heeft 16.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.9 / 10
 • Sfeer 7.8 / 10
 • Docenten 7.2 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 1.3%
3 / 5 19.1%
4 / 5 63.2%
5 / 5 16.4%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Data Science and Artificial Intelligence52.8% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Data Science and Artificial Intelligence.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Data Science (joint degree) van Technische Universiteit Eindhoven in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Data Science (joint degree) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Data Science (joint degree) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Data Science (joint degree). Heb je zelf ook ervaring met Data Science (joint degree) van Technische Universiteit Eindhoven, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Data Science (joint degree) (voltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!


Veelgestelde Vragen over Data Science (joint degree)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Data Science (joint degree) te volgen bij Technische Universiteit Eindhoven:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Data Science (joint degree) volgen?

De opleiding Data Science (joint degree) kun je onder andere bij Technische Universiteit Eindhoven in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Data Science (joint degree)?

Als je de opleiding Data Science (joint degree) wil volgen bij Technische Universiteit Eindhoven, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Data Science (joint degree)?

De opleiding Data Science (joint degree) van Technische Universiteit Eindhoven kreeg in 2023 het cijfer 7.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Data Science (joint degree), dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Wiskunde B), CM (met Wiskunde B), NG (met Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Data Science (joint degree)?

Aan de opleiding Data Science (joint degree) studeren momenteel rond de 511 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Technische Universiteit Eindhoven, vestiging Eindhoven

Adresgegevens

Den Dolech 2
5612 AZ, Eindhoven
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:04.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen