Studiegids » wo » WO Opleidingen » Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op antropologisch en sociologisch wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de studie specialiseer je je in een thematisch en regionaal onderzoeksgebied. Je krijgt te maken met diverse onderwerpen, variërend van praktische zaken (hoe regel ik een visum? hoe krijg ik contact met mijn onderzoekspopulatie?) tot kwesties die te maken hebben met de ethiek van antropologisch onderzoek, de waarde van theorievorming en je positie als onderzoeker tegenover informanten.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 32 eerstejaars
 • Eerstejaars man 28%
 • Eerstejaars vrouw 72%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 18 studenten gestemd op de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen. Waarvan er 5.6% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 16.7% een 3, 55.6% een 4 en tot slot heeft 22.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.8 / 10
 • Docenten 8.3 / 10
 • Studiebegeleiding 8.0 / 10
 • Toetsing en informatie 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 5.6%
2 / 5 0.0%
3 / 5 16.7%
4 / 5 55.6%
5 / 5 22.2%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

redelijk

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen. Heb je zelf ook ervaring met Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen volgen?

De opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen?

Als je de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen?

De opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen van Universiteit van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:03.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen